Hollanda Televizyonu NOS'ta yayınlanan Nieuwsuur programı ile NRC gazetesi, İslami örgütlerce kurulan ilköğretim okullarındaki derslere ilişkin bir araştırma yaptı.





Araştırmaya göre, Hollanda'daki 52 İslami ilköğretim okulundan 44'ünün bağlı olduğu İslami Okul Yönetimleri Kurumu (ISBO) bağlı kurumlarda, çocuklara, cinsellik, giyim kuşam ve sosyal davranışlar konusunda, Hollanda değerleri ile çelişen bilgiler verildiği iddia edildi.





Ergenlik çağındaki kız ve erkek çocuklarının birbirinden uzak durmaları gerektiği belirtilen bir ders kitabında, kız çocuklarına giyim tavsiyeleri de yer alıyor.





Kızların vücut hatlarını göstermeyen, elleri ve yüzleri dışında bütün vücudu örten giysiler giymeleri gerektiği belirtiliyor.





Kitapta, Kuran'daki Lut Kavmi ile ilgili ayetlerden örnekler verilerek, İslam'ın eşcinselliği yasakladığı belirtiliyor. Transseksüelliğin de günah olduğuna işaret edilen kitapta, "Allah'ın, kadın gibi görünmek isteyen erkekleri lanetlediği" anlatılıyor.





Bu bilgilerin medyaya yansıması, Hollanda siyasetinde tartışma yarattı. Eğitim Bakanı Arie Slob, devlet tarafından maddi destek sağlanan İslam okullarında çocuklara verilen bu bilgileri, "şok edici" olarak değerlendirdi.





Bakan Slob, NOS'a yaptığı açıklamada, Hollanda'da inanç temelinde okul kurma özgürlüğü bulunduğuna işaret ederek, "Ama aynı zamanda bazı sorumluluklara da uymak şartıyla" dedi.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!





Kaynak: BBC





Foto: https://www.rijksoverheid.nl / Arenda Oomen