Halil Uygun / Brüksel

Hollanda’da Danıştay, başvurusu reddedilen bir FETÖ'cü sığınmacının, Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi’ne (İND) karşı açılan bir davada, bütün FETÖ’cülerin Türkiye'de kovuşturma tehlikesi altında olduğuna karar verdi.

Hollandalı Avukat Wil Eikelboom, "Danıştay’ın FETÖ’cülerin Türkiye’de kovuşturma tehlikesi altında olduğuna dair yaptığı açıklama önemli bir açıklama oldu" dedi.

Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi (İND), Türklerin sığınma başvurularını uzun süre raflarda bıraktı ve yalnızca insanların kovuşturulması veya işkence gördüğüne dair güçlü kanıtlar bulunması halinde sığınma hakkı tanıdı.

İND, 2017'de Türkiye'den 481 iltica başvurusu yapıldığını açıklarken, bu sayının 2018'de bin 382 olarak belirlendiğini duyurdu. Rakam neredeyse üçe katladı.

İND'den yapılan açıklamaya göre, 2018'de çoğunluğu FETÖ'cülerden oluşan 350 kişinin iltica başvurusu kabul edildi. FETÖ'cülere Hollanda devleti oturma izni verdi.

Hollanda'ya dünya genelinde yapılan sığınma başvuruları ise 30 bin 380 olarak belirlendi. 2018 iltica rakamları, 2017'deki 31 bin 327 başvurunun altında kaldı.

2018'de Hollanda'ya iltica başvurusu yapanlarda 5 bin 203 kişiyle Suriyeliler birinci, 3 bin 953 kişiyle Eritreliler ikinci, 2 bin 422 kişiyle İranlılar üçüncü, bin 588 ile de Iraklılar dördüncü sırada yer aldı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!