Hollanda, burka yasağı konusunda geri adım attı. Hollanda'nın başkenti Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, ülkede onaylanan burka yasağını başkentte uygulamayı düşünmediğini açıklamıştı.

Halseme'nin ardından Rotterdam ve Utrecht Belediyelerinin de burka yasağını uygulamayı düşünmediğini açıklaması üzerine Hollanda İçişleri Bakanı Kajsa Ollongren, "Burka yasağını belirli bir müddet için askıya aldım" açıklamasını yaptı.

Amsterdam Belediye Başkanı Halsema'nın açıklamalarına da tepki gösteren Ollongren, "Amsterdam Belediye Başkanı Halseme, burka yasağına ilk tepki gösteren oldu ve ardından Rotterdam ve Utrecht Belediyesi de tepki gösterdi.

Hollanda'nın 4 büyük şehri, Lahey'de burka yasağının belediyeler ile istişare edilmesi yönünde açıklamada bulundu. Hollanda Senatosu, 5 ay önce uzun süredir üzerinde tartışılan burka yasağı yasasını onaylamıştı. Bu yasayla birlikte hedef, eğitim ve sağlık sektörü, toplu taşıma araçları ve devlet dairelerinde kişilerin yüzü tanınmayacak şekilde tekstil, maske veya kask gibi unsurlarla örtünmesinin yasaklanmasıydı" dedi.