Paris’te yaşanan saldırı Hollanda Temsilciler Meclisinde ele alındı. PVV lideri Wilders yine İslam’a saldıran sözler sarf ederken, Denk Milletvekili Tunahan Kuzu Wilders’ın Terör mıknatısı olduğunu kaydetti.

Hollanda Temsilciler Meclisinde gündem maddesi olarak ele alınan Paris saldırısı görüşmelerinde gergin anlar yaşandı. PVV lideri Wilders konuşmasında her zaman olduğu gibi İslam’a yönelik saldırılarda bulunurken, Denk Milletvekili Tunahan Kuzu terör saldırılarına karşı omuz omuza mücadele edilmesi gerektiğini ve bu konuda İslam veya değil, Müslüman veya Müslüman olmayan gibi ayrımların çok sakıncalı olduğunu hatırlattı.

Paris olayları ile ilgili olarak gerek Rotterdam’da gerekse Hollanda’nın birçok belediyesinde ve Paris’te saldırıyı kınayan gösterilen yapıldığını ve binlerce kişinin Müslüman, Yahudi fark etmeksizin el ele bu saldırıları kınadığını belirten Tunahan Kuzu, özellikle terörist saldırılara karşı birlik içinde hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Kuzu bu konuda ötekileştiren tavır içinde olunmaması gerektiğinin altını çizdi.

Meclisteki konuşmasında, “binlerce insanın bir araya getiriliyor gibi gözükmesi NOS’in vermek istediği görüntüden kaynaklanıyor” şeklinde ifade kullanan Wilders ise aslında bunun gerçeği yansıtmadığını, binlerce Müslümanın çıkıp “bu benim İslam’ım değil” demediğini belirtti ve ekledi “bunu görmediğim müddetçe bana göre ‘çoğunluk tahammüllü davrandığı için, azınlık istediğini yapıyor’ anlamı çıkıyor” dedi.

Wilders’ın çoğunlukla anlaşmazlık yaratan sözler sarf ettiğini belirten Tunahan Kuzu, aynı zamanda NCTV ve Den Haag Belediye Başkanı Jozias van Aartsen’ın söylemlerinde da kendi sözleir ile aynı bulgulara yer verildiğini, toplumdaki kutuplaşmanın gençlerin radikalleşmesine yol açabileceğini dile getirdi. Kuzu aynı zamanda geçtiğimiz haziran ayında NCTV’nin açıklamasına dayanarak Wilders’ın “terör mıknatısı” olduğunu söyledi.

"Geert Wilders hayal dünyasında yaşıyor. Hollanda’da nefreti körükleyerek güvenliği oluşturmak, akılsızca bir davranış.” diyen Kuzu, PVV liderine “bu konudaki rolünüzü nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklinde soru yöneltti. Wilders bu soru üzerine “bana istediğinizi söyleyebilirsiniz. Hitler de dediniz, diyebilirsiniz. Benim için önemli olan Hollanda’nın güvenliği ve kötülüğün kökü ile mücadele. Kötülüğün kökünün adı da İslam. Ve biz Hollanda’nın İslam’dan arınana kadar durmayacağız” dedi.

http://sonhaber.eu/wp-content/uploads/2015/11/Kuzu-Wilders-Tartismasi.mp4

© SONHABER.EU