2 Aralık sabahı Utrecht şubesinin açılışı ile başlayan açılış seramonisi, öğlen saatlerinde Rotterdam, öğlen sonu ise Lahey ( Den Haag ) ile tamamlandı.

Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alper Yüksel de Lahey Şubesinin açılışına, Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız Rotterdam Şubesinin açılışına, Amsterdam Başkonoslosu Tolga Orkun’da akşam düzenlenen Gala Programına katılarak birer konuşma yaptılar. Msalahatgüzar Alper Yüksel Lahey’de, "Türkiye ve Hollanda arasındaki ilişkiler, iki ülkenin dünyanın en büyük ekonomiler arasında olması ve Hollanda'da yaşayan yarım milyona yakın insanımızın olması değerlendirildiğinde bugün yapılan açılışlar çok önemli" dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ile birlikte Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Mehmet Köse ve çeşitli ülkelerin MÜSİAD temsilcilerinden oluşan 150 kişilik MÜSİAD üyelerinin de hazır bulunduğu açılışlarda Ali Köklü (Utercht), Mustafa Duyar ( Rotterdam ), Hamza Çelik ( Lahey ) MÜSİAD şube başkanı olarak davetlileri ve Hollanda’daki üylerine ev sahipliği yaparak çalışmaları hakkında bilgi verdiler. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, üç şubenin açılışında da birer konuşma yaparak MÜSİAD olarak hedeflerini ve daha çok çalışmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Amsterdam'da bir otelde basın toplantısında ise Kaan, MÜSİAD olarak 24 yılda Avrupa'da 11 farklı ülkede 24 noktaya ulaştıklarını söyledi.
Açılan üç şubenin ardından bir yıl önce açılan MÜSİAD Amstardam şubesi davetliler onuruna bir yemek verdi. Gewrek yemek öncesi basın toplantısında gerekse onurlarına verilen yemekte konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan konuşmasında; “ Bugün Lahey, Utrecht, Rotterdam şubelerini açarak Hollanda’daki şube sayımızı 4'e yükselttik. Bu açılışlar, MÜSİAD’ın çeyrek asır kadar önce İstanbul'da küçük bir ofisle başlayan yolculuğunun nerelere vardığının ve hayallerinin ne derece gerçekleştiğinin bir göstergesidir. Türkiye adına bir göstergesidir. Türkiye adına gurur verici bu başarı ile yetinmiyor, yapacak daha çok işimiz olduğunu söylemek istiyorum. Geçtiğimiz ay Amerikada açtığımız şubemizle Japonya’dan Amerika’ya; Asya’da Avrupa ve Afrika’ya kadar 63 ülkede çalışmlarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız istişare toplantısında 2108 yılı hedeflerimizi belirledik ve 2108 yılını Afrika yılı olarak ilan ettik. Yeni yılda bir çok Afrika ülkesinde yapacağımız çalışmalarla bu kıtadaki ülkelerle ticaret hacmimizi artırarak ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasına katkı saylayacağız” dedi.

Kaan, “Ekonomi diplomasi”sini genişletmek açısından önemli hizmetler verdiklerini ifade ederek,Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin uzun yıllara dayandığını belirttiği konuşmasında, "Hollanda'daki 4 şubemizle birlikte, ticari diplomasiyi ve ilişkileri büyüteceğimizi düşünüyoruz. Hollanda'daki 4 şubenin Avrupa'daki ticari ilişkileri açısından hem de üyelerimizin büyümesi ve gelişmesi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Hollanda dışından gelen ve Hollanda’dan katılan yaklaşık 500 kilşilik davetlilere akşam yemeğinde av sahipliği yapan MÜSİAD Amstarsdam Başkanı Ümit Akbulut” Bir yıl kadar önce 60 civarında olan üye sayımız bir yıl içinde 270 olmuştur. Hollanda’da 20 binin üzerinde Tük işveen bulunmaktadırç Bu işverenlerimizin Hollanda ekonomisine katkıları yılda 10.5 milyar Avrodur. Yeni yılda çalışmalarımıza hız vererek başta yeni üylerler sayımızı artırmayı hedefledik. Elbette Hollanda’da bulunan her Türk işveren bize üye olacak diye bir durum söz konusu değil. Bizim bazı kriterlemiz var, Vizyonumuza Misyonumuza, değer yargılarımıza ters düşmeyen herkese kapımız açıktır” dedi.





©SONHABER.EU