20 yaşındaki Manisalı iklimlendirme öğrencisi Ahmet Mersin, Hollanda Merkez Bankası’ndan Pentagon’a kadar birçok dev firma ve kuruluşun dijital güvenlik açıklarını ortaya çıkardı.

Balıkesir Üniversitesi’nde İklimlendirme Bölümü’nde okuyan 20 yaşındaki Ahmet Mersin, yaklaşık 3 yıl önce teknoloji devlerinin güvenlik açıklarını aramaya başladı.

Dünyada milyonlarca kullanıcısı olan ve çok önemli kişisel bilgileri bünyelerinde barındıran Mastercard, Yandex, Uber, Huawei, Xiaomi, Nasa, Amazon, Adobe, General Motors, eBay ve Intel gibi devlerin açıklarını bulup daha sonra bu açıkların kapatılmasını sağlayan Mersin, son olarak Hollanda Merkez Bankası’ndaki sunucularda bulduğu açığı kapatarak Hollanda vatandaşlarının kimlik bilgilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesini engelledi.

Banka Ahmet’e bir teşekkür mektubu göndererek sistemdeki açığı onun sayesinde kapattıklarını iletti ve para ödülü gönderdi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!


Hürriyet