Geçen yılın ilk yarısı ile kıyaslandığında Hollanda nüfusunun daha yavaş arttığı gözlemleniyor. Doğum sayısı düşüyor buna karşı ölüm sayısında artış gözlemleniyor.

Merkezi İstatistik Ofisi (CBS) Perşembe günü yaptığı açıklamada Hollanda nüfus artışının gerilediğini açıkladı. CBS verilerine göre bu yılın ilk 6 aylık döneminde 77 bin kişi hayatını kaybetti ancak 82 bin yeni çocuk dünyaya geldi. 2014 yılı ilk çeyreğinde 85 bin çocuk dünyaya gelmişti.

CBS uzun zamandır ilk kez bu kadar düşük sayıda doğum olduğunu ve nüfus artışının bu kadar yavaşladığını açıkladı. Kurum yetkilileri aynı zamanda önümüzdeki yıllarda özellikle yaşlanma sayısının artışıyla, ölüm sayısının doğum sayısından fazla olacağı tahmininde bulunuyor.

Göç sayısı ise bir önceki yıla göre son altı ay içinde artış gösterdi. Hollanda’ya gelen göçmen sayısı 82 bin kişiyi buldu. Başka bir deyişle geçen yıla göre bu yıl Hollanda’ya gelen göçmenlerin sayısı 6 bin kişi arttı. En fazla Suriye’den göçmen geldiği belirtilen açıklamada buna karşı Hollanda’yı terk edenlerin sayısının da giderek artmaya devam ettiğini açıkladı. Hollanda’yı terk edenlerin sayısı neredeyse 65 bin kişiye kadar çıktı.

© SONHABER.NL