Hollanda Merkezi İstatistik Ofisi (CBS) tarafından bugün yapılan açıklamaya göre Hollanda nüfusu geçtiğimiz yıl özellikle yurda gelen göçmenler sayesinde 79 bin kişi artarak 16,9 milyon kişiye ulaştı. Açıklamada 2015 yılı içinde yeni doğumların oranının düşük kaldığı ve çoğunluğu Suriye’den gelen mültecilerin sayesinde nüfus sayısının arttığı belirtildi.

Belediye kayıtlarından elde edilen verilere göre, geçtiğimiz yıl içinde 21 bin Suriyeli, 3 bin Eritreli ve 2 bin Etiyopyalı Hollanda’ya geldi. Bu kişiler en az 6 aylık mülteci kampında kalmak üzere oturum alanlar ve Hollanda vatandaşlığına geçenlerden oluşmakta.

Ölüm oranlarına bakıldığında ise daha önceki yıllara göre geçtiğimiz yıl daha fazla ölüm vakası yaşandığını belirten CBS, 2014 yılında 139 bin 2015 yılında ise 147 bin kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Geçtiğimiz yıl dünyaya gelen bebeklerin sayısı ise 170 binde kaldı.

CBS ölüm vakası sayısının bu kadar yüksek olmasını yılın başında yaşanan grip salgınına bağlıyor. Sözü edilen dönem içinde doğum sayısından çok ölüm sayısının gerçekleştiğini belirtiyor.

© SONHABER.EU