Hollanda Sağlık Enstitüsü, kodeinin yalnızca ciddi ishal durumlarında, en az 2 hafta süren veya sık sık tekrarlayan ishalde temel sağlık sigortası paketinden karşılanması gerektiğini düşünüyor. Bunun için hükümete yapılan çağrıda, öksürük, ağrı veya kısa süreli ishalin hafifletilmesi durumlarında kullanılacak kodeinin sağlık paketinden çıkartılabileceği belirtildi.

Kurum açıklamasında, öksürük, ağrı veya akut ishalin hafifletilmesi için kullanılacak kodeinin hastalara, kişi başına yıllık ortalama 22 euroya mal olduğu, ancak sağlık paketinden çıkartılması halinde devletin yaptığı sağlık harcamalarında 11 milyon euroluk tasarruf sağlanabileceği belirtildi.

Hollanda Sağlık Enstitüsü açıklamasında, akut ishalde genellikle ilaçla tedavi gerekmediği, kodein ile tedavinin öksürük veya ağrı şikayetlerini hafiflettiği yönünde bilimsel olarak kanıtlanmış bir bulgu bulunmadığı, ancak kişinin yan etkilerden muzdarip olabileceği vurgulandı.

Enstitünün açıkladığı verilere göre, 2022'de toplam kodein için 20 milyon euro harcandı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda'da market alışverişi diğer Avrupa ülkelerinden daha pahalı Hollanda'da market alışverişi diğer Avrupa ülkelerinden daha pahalı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş