Yapılan dua sonrası Gök Sancak teşkilatının açılış kurdelesini Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik, T.C. Deventer Başkonsolosu Zafer Ateş ve Deventer Gök Sancak Kültür ve Eğitim Merkezi Başkanı Arif Uçar birlikte kestiler.

Teşkilat lokalinde açılış konuşmasını yapan Gök Sancak Başkanı Arif Uçar katılımcılara Deventer’de yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. T.C. Deventer Başkonsolosu Zafer Ateş ise yapmış olduğu konuşmasında Türk insanının birlik ve beraberlik konusunda her zaman olmaları gerektiğine vurgu yaparak Başkonsolosluk olarak her zaman vatandaşlarının yanında olduklarını söyledi.

DSC_0935

“İş bundan sonra teşkilatın hakkını vermek için mücadele içinde olunması gerek” diyerek konuşmasına başlayan Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik Deventer’de de artık şubelerinin olduğunu mutluluk ile karşıladıklarını dile getirdi.

Deventer Gök Sancak Kültür ve Eğitim Merkezi’nin açılışına katılanlara ikramlar sunulduktan sonra açılş programının ilk bölümü son buldu. Katılımcılar daha sonra 2. bölüm olan “Kültür Gecesine” katılım için kiralanan düğün salonuna geçtiler. Burada Hollanda Türk Federasyon Sanatçısı Gökhan Tekin sahne aldı.

Açılış programına Deventer ve çevresinden çok sayıda STK temsilcileri de katıldılar.