Filistin’de yaşanan son gelişmelerin ardından Belçika’nın Elsene belediyesi, İsrail’in Megiddo şehriyle olan kardeş şehir ilişkisini askıya aldı. Hollanda’da da yeni eğitim yılının başlamasının ardından Amsterdam Üniversitesi (UvA) ve Amsterdam Özgür Üniversitesinde (VU) yüzlerce öğrendş ve akademisyen eylem yaptı. Rotterdam Erasmus üniversitesi ise İsrailli kurumlarla işbirliğini donduruyor

Elsene Belediyesi: Barış imkansız
Brüksel'e bağlı Elsene Belediyesi, Filistin yanlısı grupların uzun süredir devam eden taleplerine yanıt olarak İsrail’in Megiddo şehriyle olan kardeş şehir ilişkisini süresiz olarak askıya aldı.

Yunan asıllı Belediye Başkanı Christos Doulkeridis açıklamasında "Şu anda, İsrail şehirlerinin dahil olduğu herhangi bir barış girişimi gözümüzde imkânsız görünüyor" ifadesini kullandı.

Belçika-Filistin Derneği, belediyenin bu adımını memnuniyetle karşılarken, ilişkilerin tamamen sona erdirilmesine yönelik bir oylama yapılmamasının üzüntü verici olduğunu da ekledi. Dernek, daha kalıcı ve net bir karar alınması gerektiğini savunarak, belediyenin gelecekte bu konuda daha net adımlar atmasını beklediklerini açıkladı.

Rotterdam Erasmus Üniversitesi
Rotterdam Erasmus Üniversitesi üniversitenin danışma komitesinde verilen tavsiye gereği, İsrailli kurumlarla yeni işbirliklerinin askıya alınacağını, mevcut işbirliklerinin de gözden geçirileceğini duyurdu.

Açıklamada, Filistinli kurumlarla da yeni işbirliklerinin geçici olarak askıya alınmasının değerlendirildiği kaydedildi.

UvA ve VU’da öğrenci ve akademisyenlerden protesto eylemi
Yeni eğitim yılının başlamasıyla Amsterdam Üniversitesinin Roeterseiland (UvA) kampüsünde toplanan yüzlerce öğrenci ve akademisyen, üniversite yönetiminin İsrailli kurumlarla ilişkisini kesmemesini eleştirdi.

Amsterdam Özgür Üniversitesi’nde (VU) geçen hafta da küçük bir grup akademik yıl açılışında gösteri düzenlemişti.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Arşiv

Belçika'da 3 genç, hasta için gelen ambulansı kaçırdı Belçika'da 3 genç, hasta için gelen ambulansı kaçırdı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi