2023 yılı için kira, sağlık veya çocuk yardımı başvuru hakkı bulunan her 10 kişiden biri henüz bu başvuruyu yapmadı. Dienst Toeslagen, hak sahiplerine seslenerek başvuru süresinin iki hafta sonra sona ereceğini hatırlattı. Başvuru yapacak vatandaşların, işlemlerini 1 Eylül’den önce tamamlamaları gerekiyor.

Vatandaşların, kira yardımı (huurtoeslag), sağlık sigortası yardımı (zorgtoeslag) ve çocuğa bağlı bütçe yardımı (kindgebonden budget) gibi yardımlardan faydalanabilmesi için başvuru yapmaları şart. Bu yardımların miktarı yüzlerce euroyu, hatta daha fazlasını bulabiliyor.

Yardım hakkına sahip olduklarını bilmeyen birçok vatandaş, bu yardımlardan yararlanamıyor. Başvuru yapılmamasının bir diğer sebebi ise sonradan büyük miktarlarda parayı geri ödemek zorunda kalmaktan duyulan korku. Bu korkunun, geçmişte yaşanan çocuk bakım yardımı skandalı nedeniyle arttığı düşünülüyor.

Toeslagen Dairesi, 2023 yılı için şu an başvuru yapıldığında, geriye dönük ödeme yapılacağını belirtti. Geçen yılın gerçek gelirleri artık bilindiği için, geri ödeme yapılacak korkusunun yersiz olduğunu vurguluyor.

Hollanda’da şu anda toplamda 5 milyon 900 bin hanenin sağlık yardımı, kira yardımı veya çocuk yardımından en az birini alma hakkı bulunuyor.

Hak edip etmediğinizi öğrenmek için hizmetin web sitesinde bir deneme hesaplaması yapabilirsiniz. Ardından, başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu işlemi hızla tamamlamanız gerekiyor, çünkü başvuru süresi 1 Eylül’de sona eriyor.

Sağlık, kira ve çocuk yardımı başvurularına hakkınız olup olmadığını Dienst Toeslagen web sitesi üzerinden öğrenebilir ve aynı sitede başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurularınızın 1 Eylül’den önce Toeslagen Dairesi’ne iletilmesi gerekiyor.
©Sonhaber.eu

Hollanda’da hanelere kötü haber: Enerji faturaları %11 artacak Hollanda’da hanelere kötü haber: Enerji faturaları %11 artacak

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş