HOLLANDA

Hollanda’da 2025 sağlık primini ilk açıklayan DSW oldu

Her yıl olduğu gibi bu yıl da bir sonraki yılın temel sağlık sigortası prim miktarının ne kadar olacağını açıklayan ilk şirket DSW Sigorta oldu.

Abone Ol

Uzun yıllardır gelenek haline gelen önümüzdeki yılın prim miktarını ilk açıklayan şirket yine DSW Sigorta oldu. Yapılan açıklamada, 2025 yılı temel sağlık sigortası prim miktarının 9,50 euro artarak 158,50 euroya çıkacağı belirtildi. DSW’ye göre, önümüzdeki 3 yıl içinde prim miktarları 200 euroyu bulacak.

DSW müşterileri, geçen yıla göre yüzde 6,4 daha fazla ödeme yapacak. Şirketin önümüzdeki yıl için planladığı zam miktarı, geçen yılki artıştan (11,50 euro) ve hükümetin Prinsjesdag'da tahmin ettiği (yaklaşık 10 euro) artıştan biraz daha düşük.

Yine de bu, son yıllarda yaşanan artışların bir devamı niteliğinde. 2016 yılında müşteriler ayda 100 eurodan daha az ödeme yapıyordu. DSW CEO'su Aad de Groot, yıllık artışın kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Prim 200 euroya çıkacak
De Groot'a göre, sağlık sigortası primi önümüzdeki üç yıl içinde 200 euroyu aşacak. Bunun nedeni, yıllık kaçınılmaz maliyet artışlarının yanı sıra hükümetin, 2027'de kişisel risk payını 385 eurodan 165 euroya düşürmeyi planlamasıdır. De Groot’a göre, bu en az 4 milyar euroya mal olacak ve kısmen daha yüksek sağlık sigortası primleriyle karşılanacak.

Prim miktarları 12 Kasım'a kadar açıklanacak
DSW, 700 bin müşterisi ile nispeten küçük bir sağlık sigortası şirketi ve her yıl gelecek yılın primini açıklayan ilk şirket oluyor. Önümüzdeki haftalarda diğer sağlık sigortası şirketlerinin de 2025 prim miktarlarını açıklaması bekleniyor. Diğer şirketlerin de tahminen DSW ile aynı miktarlar civarında açıklama yapacağı öngörülüyor.

Sağlık sigortası şirketlerinin 12 Kasım'a kadar sağlık primlerini yayımlamaları gerekiyor. Tüketiciler, bu sayede yılsonuna kadar sigorta şirketini veya kullanmak istediği sağlık paketinde değişiklik yapabiliyor.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Myriams - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.