HOLLANDA

Hollanda’da 2025'te sağlık sigortası aylık primi 10 euro artacak

Önümüzdeki yıl sağlık sigortası primlerine ciddi bir zam yapılması bekleniyor. Tasarlanan 2025 bütçesine göre aylık prim miktarı 10 euroya kadar artabilir.

Abone Ol

Önümüzdeki hafta düzenlenecek Bütçe Günü (Prinsjesdag) öncesinde, 2025 yılına dair planlar yavaş yavaş netleşmeye başladı. Telegraaf gazetesinin Den Haag’a yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, sağlık sigortası primlerinde önemli bir artış öngörülüyor.

Hollanda Sağlık Bakanlığı her yıl sağlık sigortası için temel prim miktarını hesaplıyor. 2025 yılı için yıllık primin bu yılki 1.792 euroya kıyasla 1.900 euroya çıkması bekleniyor. Başka bir deyişle, önümüzdeki yıl aylık prim miktarı yaklaşık 150 eurodan 158 euroya yükselecek.

Gazetenin kaynaklarına göre, prim artışı kısmen yükselen sağlık maliyetleri, artan maaşlar ve enflasyon nedeniyle uygulanacak.

Sağlık sigortası şirketleri nihai prim miktarını kendileri belirliyor. Bazı şirketler devletin açıkladığı prim miktarını uygularken, bazıları prim artışını sınırlamak için rezervlerini kullanabiliyor. Tüm sigorta şirketlerinin 2025 prim miktarını 12 Kasım’a kadar açıklaması gerekiyor.

Primlerin artışı devam edecek
Sağlık sigortası primlerinin önümüzdeki yıllarda da artmaya devam etmesi bekleniyor. Bunun nedenlerinden biri, kişisel risk miktarının önemli ölçüde düşürülmek istenmesi.

Bu yıl ödenen 385 euroluk kişisel risk miktarı, önümüzdeki iki yıl sabit tutulacak. Ancak 2027’de 165 euroya düşürülmesi planlanıyor. Hükümet, bu maliyet artışını kısmen gelir vergisini azaltarak telafi etmeyi planlıyor. Kişisel riskin düşürülmesiyle birlikte, daha fazla kişinin sağlık hizmetlerinden yararlanacağı tahmin ediliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.