HOLLANDA

Hollanda’da 2025’de çocuk için yardım miktarları ne kadar artacak?

Önümüzdeki yıl özellikle orta gelirli ailelerin aldığı çocuk bakım yardımı ve tüm ailelerin aldığı Çocuğa Bağlı Bütçe miktarları artıyor.

Abone Ol

Önümüzdeki yıl ailelerin çocuk bakımına yapacakları harcamalar daha azalacak. Hükümet Çocuk Bakımı (Kinderopvangtoeslag ) ve Çocuğa Bağlı Bütçe (Kindgebonden Budget)  yardımlarında kesenin ağzını açtı. Aileler çocuk bakımı için bin euroya kadar geri alabilecek ve Çocuğa Bağlı Bütçe miktarı da 75 euro artacak.

Çocuk Bakımı Yardımı
Sosyal İşler Bakanlığı, çocuk bakımı yardımı için 429 milyon euro bütçe ayırdı. Bu sayede yaklaşık 29 bin 400 euro ile 159 bin 200 euro arasında gelir sahibi haneler, 1 Ocak’tan itibaren daha yüksek çocuk bakım yardımı alacak. 

Çalışan ebeveynler, çocuklarının bakımı için toplam ücreti ödedikten sonra gelirlerine bağlı olarak devletten de çocuk bakım yardımı ödeneğinden yararlanabiliyor. Ancak, ailelerin ne kadar kazanç sağlayacağı, çocuk bakımının talep ettiği saatlik ücrete de bağlı olacak.

Yıllık 47 bin 404 euroya kadar kazanan haneler, gelecek yıldan itibaren çocuk bakım masraflarının yüzde 96'sını yardım olarak geri alacaklar. Bu rakamın üzerindeki gelirlerde, bakım masraflarının daha küçük bir yüzdesi geri alınacak. 

Yıllık gelir brüt 63 bin 100 euro olan iki çocuklu, kendisi çalışan ve çocuklarını haftada iki gün bakıma veren ebeveynlerin bakım masrafı önümüzdeki yıl yaklaşık 994 euro düşecek. 

Hesaplama sistemi de daha adil hale geliyor
Hükümet, çocuk bakım yardımı için saatlik maksimum fiyatlar ve gelir sınırlarının, 2025'ten itibaren tahmin edilen ücret ve fiyat gelişimine göre endekslenmesine karar verdi. Bu sayede, yardımlar, ebeveynler için ekonominin ortalama fiyat seviyesine paralel olarak hareket edecek.
Çocuk bakım yardımında yeni hesaplamaya göre hükümetin ödeyeceği saatlik miktar şu şekilde olacak:

  • Gündüz bakımı için 10,71 euro, 
  • Okul sonrası bakım için 9,52 euro
  • Bakıcı tarafından bakım için 8,10 euro

2025'te ebeveynler için Çocuğa Bağlı Bütçe
Çocuğa Bağlı Bütçe 2025'ten itibaren aylık en fazla 75 euro artacak. Gelire bağlı olan bu yardım, ebeveynlere çocuklarının masraflarına katkı sağlamak amacıyla veriliyor.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Vidal Balielo Jr. - Pexels.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.