Evden uzakta yaşayan öğrencilere yönelik geçici olarak sunulan ayda 164,30 euroluk ekstra ödenek, 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Bu nedenle, ailesinden uzakta yaşayan öğrencilerin bir kısmı bu ay sonunda beklenmedik bir maddi zorlukla karşılaşabilir.

Hollanda Bütçe Bilgilendirme Enstitüsü Nibud'ün Cuma günü yayımladığı bir araştırmaya göre, yaz tatili öncesinde öğrencilerin çoğu ek ödemenin geçici olduğunun farkında bile değildi.

Nibud, yıllık araştırması kapsamında 3200'den fazla yüksekokul, üniversite ve meslek eğitimi öğrencisi ile anket yaptı. Mayıs ayında yapılan bu anketi dolduranların üçte biri ek ödeneğin geçici olduğundan haberdar değildi.

Yaz boyunca bu konu haberlerde fazla yer almadı. Bu nedenle Nibud araştırmacıları öğrencilerin hoş olmayan sürprizlerle karşılaşmamaları için uyarıda bulundu.

Öğrencilerin dikkatli davranması gerekiyor
Yüksekokul ve üniversite öğrencilerinin yaklaşık dörtte biri ve meslek eğitimi öğrencilerinin yüzde 10'u şu anda faiz ödemeleri gereken bir öğrenci kredisine sahip.

Ankete katılan meslek eğitimi öğrencilerinin dörtte biri sağlık sigortası ödemeleri veya online alışveriş borçları gibi borçlarla ve ödeme gecikmeleriyle karşı karşıya.

Gurbetçiler, 185 gün şartının 30 güne inmesi vaadinin gerçekleşmesini istiyor Gurbetçiler, 185 gün şartının 30 güne inmesi vaadinin gerçekleşmesini istiyor

Nibud’a göre geçen yıl yeniden getirilen temel burs, öğrencilerin mali durumuna olumlu bir etki yaptı ancak bu gençlerin mali durumları hâlâ "kırılgan" durumda.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi