Karşılaştırma sitesi Geld.nl’nin yaptığı bir araştırmaya göre, araba sigortaprimleri geçen yıla göre yüzde 9’un üstünde artış gösterdi. Şuanda ortalama aylık prim miktarı 90,38 euroya çıktı. Büyük şehirlerde ise 100 euroyu geçti.

Siteye göre artan primlerin önemli bir nedeni, sigorta şirketleri tarafından hasara karşı müşterilere ödenen miktarın üst üste dördüncü yıl büyük ölçüde artması. Bu durum, giderek daha fazla elektrikli arabanın trafikte olması nedeniyle ortaya çıkıyor; çünkü elektrikli arabalar, benzinli arabalara göre tamir edilmesi daha pahalı araçlar. Ayrıca, araba parçaları da giderek daha pahalı hale geliyor.

Büyük şehirlerde sürücüler en yüksek primleri ödüyor. Örneğin, Den Haag’da bir WA sigortası ortalama olarak ayda 122,69 euroya mal oluyor. Daha küçük bir şehir olan Assen'de bu miktar aylık 73,43 euro.

Site büyük şehirlerdeki yüksek prim miktarını şu şekilde açıklıyor: , "Den Haag'da nispeten çok fazla trafik yoğunluğu var, bu da aracınızın hasar görme riskini artırıyor. Bu, o bölgedeki ortalama primi yükseltiyor. Ayrıca sigorta şirketleri bölgedeki suç oranlarına da bakıyorlar."
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda’da bir evsizin çantasından 36 bin euro çıktı! Hollanda’da bir evsizin çantasından 36 bin euro çıktı!

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş