Salı güHollanda’da yine aşırı sıcak bir gün olacak. Yüksek sıcaklıklar bunaltıcı bir öğleden sonra ve gök gürültülü fırtına olasılığı ile birlikte gelecek.

Ülkenin doğu yarısında tropikal sıcak hava hakim olacak, termometreler 30 dereceyi, yerel olarak ise 33 dereceyi gösterecek. Bu da haliyle bunaltıcı bir hava yaratacak.

KNMI, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland ve Limburg eyaletleri için sarı kod uyarısı verdi. 

Günün ilerleyen saatlerinde doğuda birkaç güçlü yağmur ve gök gürültülü fırtına görülebilir. Bu fırtına sırasında rüzgar, yoğun yağış ve belki de dolu yağışı etkili olacak. Batıda sıcaklık 25 ila 26 derece düşecek. Bu kesimde yağış olasılığı pek gözükmüyor.

Çarşamba günü ülke genelinde yağış bekleniyor. Doğu ve güneydoğuda bu yağışlar gök gürültülü fırtınalarla birlikte olabilir. Sıcaklık kademeli olarak 25 dereceye kadar düşecek.

Perşembe gününden itibaren öğleden sonraları sıcaklıklar yaklaşık 22-23 derece olacak. Genel olarak kuru kalacak ancak yer yer bulutlanma görülebilir. 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda’da çocuk tacizi vakası: 19 kız çocuğunu taciz eden adam tutuklandı Hollanda’da çocuk tacizi vakası: 19 kız çocuğunu taciz eden adam tutuklandı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş