Geçtiğimiz hafta kuruluşunun üçüncü yılı münasebeti ile Rotterdam Meent Simit Sarayı’nda basın mensupları ile bir araya gelen Hokaf yönetim kadrosu, kuruldukları günden bugüne yaptıklarını ve bu yıl içinde programladıkları projelerini anlattılar.

Hokaf’ın kurucularından ve kuruluş fikrinin bablarının Nusret Öksüz, Mehmet Tütüncü ve Uğur Şen olduğunu belirten Hokaf Başkanı Mustafa Duyar, özellikle bu üç kişiye teşekkür ederek başladığı konuşmasında Hokaf’ın amaçları, vizyonu ve misyonu hakkında bilgi verdi.
Daha sonra ise söz alan Hokaf Başkan Yardımcısı İlhami Gülmüş, “ 1998 senesinde Hollanda Karamanlılar Vakfı (Hokav) olarak başlayan çalışmalarımız, 2015 yılının Ocak ayında federasyon çatısı altında devam etmeye başladı.

Bünyesinde 12 köy derneği bulunan federasyonumuz, Hollanda’da en fazla tabanı olan Türk sivil toplum kuruluşudur. Amacımız, Hollanda’da yaşayan Karamanlı hemşerilerimizi buluşturmak, kültürümüzü örf ve ve ananelerimizi yaşatmaktır. Dil, din ve kültür ekseninde gelcek nesillerimize hizmet etmektir. Federasyonumuz şeffaf, demokratik, dostluk ve hemşericilik bağlarını güçlendiren bir oluşumdur” dedi.



Hollanda’da Türk siyasetçiler ve eğitimciler deyince akla gelen ilk isimlerden olan Hokaf Genel Sekreteri Ayhan Tonca ise, ‘Biz Karamanlıyız. Karamanoğulları soyundan geliyoruz. Birlik ve Beraberlik içinde çok verimli faaliyetler yapacağız’ dediği konuşmasında 15 Mart 2017 Hollanda’da yapılacak genel seçimlerde herkesin sandık başına gidip oyunu kullanması için çağırıda bulundu.

Hokaf’ın 3 yıl içinde yaptıkları
Konuşmaların arıdından başkan Mustafa Duyar başlıklar halinde 3 yılın faaliyet raporunu şöyle sıraladı:,Karaman Tren Garına 50. yıl göçmen anıtının dikilmesi, Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir’in, “Dününü unutma ki yarına hakkın olsun” konferansı, İftar programları, işadamlarıyla toplantılar, yeni yıl resepsiyonu (Europalia), Schiedam kentinde Çanakkale ruhu programı, Hokaf’a bağlı köyler dernekleri arasında futbol turnuvası, Çocuklar gülsün adı altında yardım kampanyası, arabaşı programları.



Her ay in ilk pazar günü yönetim toplantısı, 3 ayda bir köy dernekleriyle düzenli olarak toplantı yaptıklarını vurgulayan Başkan Duyar, Mayıs ayında ‘Avrupa 1. Türk Dil Bayramı’ programı, köyler arası 2. futbol turnuvası, iftar programı, Kelebek çocuklar yardım kampanyası, engelli araç kampanyasının 2017 yılında yapcakları faaliyetlerden programlanmış faaliyetle olduğunu, düşünce aşamasında ( işadamları buşuması, Türkiye- Hollanda arasında sektörel ziyaretler ) olanların ise ilerideki zamanlarda açıklanacağını söyledi. Toplantı geçtiğimiz günlerde belirlenen Hokaf Yönetim Kurulu’nun tanıtımı ile son buldu.

Hokaf Yönetim Kurulu şu kişilerden oluşuyor:
Başkan: Mustafa Duyar,
Başkan Yardımcıları: İlhami Gülmüş, Hasan Güzel, Gülseren Kuş,
Genel Sekreter: Ayhan Tonca,
Sekreter: Ülkü Şen,
Muhasip: Abdullah Arlı,
Basın ve Halkla İlişkiler: Mehmet Ali Topcu,
İşadamları Komisyon Başkanı: Adem Güneş,
Kadın Kolları Başkanı: Safiye Baytekin,
Kadın Kolları Başkan Yardımcısı: Havva Naz Kara,
Gençlik Başkanı: Ramazan Büyükçelik,
Eğitim Kültür: Ali Kondu,
Üyeler: Recep Boylu, Erkan Özçelik.



© SONHABER.EU