Hollanda Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanı Van Engelshoven, Rotterdam İslam Üniversitesi'nin (IRU) rektörü Ahmet Akgündüz’ün İslam dininde devlete ihanetin karşılığının hükmü ile ilgili yaptığı açıklamadan uzak durmasını istedi.





Bakan van Engelshoven tarafından yapılan yazılı açıklamada, IRU rektörü Ahmet Akgündüz’ün, geçen yıl bir Türk televizyonunda telefonda bağlandığı canlı yayında, İslam’da devlete ihanetin karşılığının hükmü ile ilgili yaptığı açıklamasının “ayrıştırıcı” olduğunu belirterek, üniversitenin 3 ay içerisinde bundan uzak durduğunu açıklaması gerektiğini ifade etti.





Bakan açıklamasında, üniversitenin bunu, kurumun web sitesinde bir açıklama yaparak ve ulusal bir gazeteye ilan vererek uygulaması gerektiğini bildirdi.





Bunun yapılmadığı takdirde üniversitenin akreditesinin elinden alınacağını ifade eden van Engelshoven konuyla ilgili Hollanda Parlamentosunu bilgilendirdiğini kaydetti.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





©SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!