Başbuğ Alparslan Türkeş, vefatının 21. yıldönümünde Hollanda Türk Federasyon tarafından Nijmegen’de geniş katılımlı bir toplantı ile anıldı. Cultuureel Centrum De Lindenberg’de gerçekleştirilen programa ilgi büyüktü. Anma programına Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik, teşkilat başkanları ve çok sayıda Ülkücü Hareket’e gönül vermiş insanlar katıldı.

Alparslan Türkeş'in aziz hatırası ve ruhu için Ensar Kalemli tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve akabinde yapılan dua ile program başladı.

Başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, Türk Dünyası'nın Başbuğu Alparslan Türkeş ve bütün şehitlerimiz için saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Nijmegen Türk Kültür Merkezi Başkanı Serkan Gedik yaptı.

Gedik katılanları selamladıktan sonra “Başbuğ Türkeş Türk milliyetçilerinin kalplerindeki ve zihinlerindeki yeri ve önemi hiç değişmedi.” dedi. “Başbuğumuz 44’lerde başladığı mücadeleden hiç ödün vermedi ve beş bin evladını toprağa verdi, ama yılmadı, vazgeçmedi. Yaktığın ateş hala yanıyor Başbuğum, dünya var oldukça ocaklarımız sönmeyecek, yolun yolumuzdur.” diyerek Başbuğ ’un geride bırakmış olduğu ülkü ve gayesinden bahsederek birlik ve beraberliğin milletimiz için ne kadar önemli olduğunu dile getirip katılanlara teşekkür etti.
Başbuğ Alparslan Türkeş'i anma gecesinde sunuculuğu yapan Hilal Aksay şiirler ve sözlerle salonu heyecanlandırdı ve katılımcıları duygulandırdı.

Genç bozkurtlar ve genç asenalar Alparslan Türkeş’in anısına şiir okudular, Ay Yıldız görseli oluşturup hayatını sunum yaptılar, okudukları şiirler ve sunum ile geceye renk kattılar.

Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik ise konuşmasında Alparslan Türkeş’in Dünya Türklügüne ve özellikle Türk ülküsüne vermiş olduğu önemden bahsetti.
Murat Gedik, “Türkeş demek, Türk tarihini bir bütün olarak ele almak demektir, Türk milletine, Türk varlığına beş bin yıllık var olan gücü bizlere anlatan öğreten ve bu yolda mücadele verme azmini perçinleştiren Başbuğ Alparslan Türkeştir.” diye seslendi.
Murat Gedik: “Biz Başbuğumuzun yolunda yürümeye kararlıyız, biz beş bin yıllık tarihin Türkçüleriyiz, Türk milliyetçileriyiz. Başbuğ Alparslan Türkeş deyince dik duruş, ülkü sahibi, iman sahibi, samimiyet demek gelir aklımıza. Merhum Başbuğumuzun çektiği çileleri okuyamaz isek, ona yapılan ihanetleri bilmez isek, bugünü okuyamayız ve yarınlara da, yani atiye köprüleri atamayız. Başbuğ Alparslan Türkeş demek Türk devletinin bekası, Türk devletinin geleceği demektir. O hayattayken ona yapılanları anlayamaz isek, bugün liderimizi ve Devlet-i ebed müddet anlayışını anlayamayız. Alparslan Türkeş bize sadece 4 Nisan'da değil, 365 gün rehberdir. Açmış olduğu bu kutlu yolda her daim yürüyeceğiz ve bu Federasyon ve Ocaklar bizlere Başbuğumuzun emanetleridirler. Onun geride bırakmış olduğu emanetler her daim yaşatılacaktır. Başbuğa sadakat ve lidere itaat bizim vazgeçilmez kabulümüzdür. Allah'a şükürler olsun emanetlerini yere düşürmedik."
Murat Gedik konuşmasında Türk büyüklerine de yer verdi. “Alparslan Türkeş demek sadece kendimizi değil Türk dünyasını anlamak demektir. Dogu Türkistanın yiğit evladı isa Yusuf Alptekin’i dünya kamuoyuna taşıyan Türkeştir. Ebulfeyz Elçibey’i Azerbaycan davasında dünyaya taşıyandır Türkeş. Kırım Türklerinin lideri Cemiloğlu’nun açlık grevine girdiğini Sibiryadan dünya kamuoyuna taşımaktır Türkeş. 1980 yılında idam edilen başta Nejdet Koçak olmak üzere Türkmenelinin feryat figan sesini dünyaya duyurma mücadelesi verendir Alparslan Türkeş. Dr. Sadık Ahmet’i Batı Trakya sınırları dışına taşıyıp da Türklük için mücadele vermektir Türkeş. Bizimde gayemiz Türklüğe güç vermektir.”
Güncel konular hakkında da konuşan Murat Gedik katılanları selamlayarak konuşmasını sonlandırdı.
Sinevizyon sunumlarının olduğu programda, anma gecesinde emeği geçenlere plaket takdimi ile Alparslan Türkeş'i Anma etkinliği son buldu.

Hollanda Türk Federasyon tarafından yapılan açıklamada Başbuğ Alparslan Türkeş’in 21.yıl vefatı dolayısıyla teşkilatlar tarafından nisan ayı boyunca etkinlik ve anma programları tertiplenmektedir.

Nijmegen’de yapılan büyük kapsamlı anma programında 2017 yılında fitre/zekat, kurban ve hac çalışmalarında dereceye giren teşkilat başkanlarına teşekkür plaketleri de takdim edildi.