Mali Bilgi ve Soruşturma Servisi (FIOD), Dordrecht'ten 61 yaşındaki bir adamı ödenek dolandırıcılığı ve belgede sahtecilik nedeniyle gözaltına aldı. Adamın, binlerce kişinin haksız yere çocuk bakım ödeneği almasına yardım ettiği belirtiliyor.

FIOD'a göre yakalanan kişi, çocuk bakım ödeneği başvuruları için bu kişilerden bir ücret aldı ve DigiD bilgilerini kullanarak ödenek başvurusu yaptı. DigiD bilgileri kullanılan kişilerin hiçbirinin bir çocuk bakım kuruluşunda kayıtlı çocuğu bulunmadığı belirtildi.

Hollanda’da hükümet trafik cezalarına ekstra zam yapmayacak Hollanda’da hükümet trafik cezalarına ekstra zam yapmayacak

FIOD, adamın evine yapılan baskında çeşitli belgeler, bir dizüstü bilgisayar ve birçok telefona el konulduğunu açıkladı.

De Telegraaf gazetesi, yaklaşık 2000 ödenek başvurusu yapıldığını yazsa da FIOD devam eden soruşturma nedeniyle bu sayıyı henüz doğrulamadı.

DigiD bilgilerini kullandıranlar da suçlu!
"Şüpheli; dolandırıcılık ve belgede sahtecilik yapmakla suçlanıyor," açıklamasında bulunan FIOD, sadece bu kişinin değil, aynı zamanda ödenek başvurusunu yaptıran kişilerin de ciddi bir suç işlediğini belirtti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş