Danıştay, geçtiğimiz günlerde A15 otoyolunun A12 otoyoluna uzatılmasına onay verdi. Bu arada A15 otoyolunun A20 bağlantısı da Aralık ayında açılıyor. Her iki yolda da paralı geçiş bölümleri olacak.

A15 - A12 bağlantısı
A15 otoyolunun A12 ile bağlantısını sağlayacak uzatma, Arnhem-Nijmegen bölgesine daha iyi erişim sağlamayı ve Almanya istikametinde olan trafiğin daha rahat akmasını hedefliyor. Bu uzatmanın bir kısmı paralı olacak. 

A15 A12

A15-A12 bağlantısı, otoyolun Bemmel'den Zevenaar'a kadar uzatılması ile gerçekleşecek. A15 -A12 bağlantısının yalnızca Pannerdensch Kanalı üzerindeki köprü için otomobiller, motosikletler, otobüsler ve kamyonlardan geçiş ücreti alınacak. Ücretin ne kadar olacağı ise henüz belli değil.

A15-A20 bağlantısı: A24 otoyolu
Bu yıl içinde yeni bir paralı yol daha açılıyor. A24/ Blankenburg bağlantısı 7 Aralık'ta açılacak. Bu yeni otoyol, Rozenburg'daki A15 otoyolunu ve Vlaardingen'deki A20 otoyolunu birbirine bağlıyor.

A15 A20 Bağlantısı

Bu yol için, 3 bin 500 kiloya kadar olan araçlardan 1,51 euro geçiş ücreti alınacak. Daha ağır araçlar ise her geçişte 9,13 euro ödeyecek.  Bu yolda yabancı plakalı araçların da ödeme yapması gerekecek.

A24 için alınacak ücretler 2024 ve 2025 yılları için geçerli olacak. 1 Ocak 2026’da ücret artacak.

Bu yol üstünde fiziksel gişeler bulunmayacak. Yol ücreti geçişten iki gün önce veya en geç üç gün sonra e-tol.nl sitesi üzerinden ödenmek zorunda. Bir başka yol ise otomatik ödeme talimatı vermek.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Rijkswaterstaat

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Hollanda’da 1 Ocak 2025 itibarıyla asgari ücret ne kadar olacak? Hollanda’da 1 Ocak 2025 itibarıyla asgari ücret ne kadar olacak?

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi