DENK partisi dışında tüm partilerin evet oyu verdiği teklif sonucunda araştırma komisyonu kurulacak.

DENK partisi Noord-Holland eyalet meclisi 2. Sıra adayı Süleyman Koyuncu konuyla ilgili Sonhaber’e yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Hollanda’da yaşanan İslamofobinin bir örneği ile karşı karşıyayız.. Bizim dışımızda istinasız tüm partiler bu teklife evet oyu vererek camileri zan altında bırakıp Hollanda’da son zamanda artan İslam karşıtlığına adeta katkıda bulundular.

Göçmen kökenli Hollandalıların geçmişte yoğun şekilde oyunu alan PvdA, D66, CDA gibi partiler 20 Mart’ta yapılacak eyalet meclisi seçimleri öncesi nerde durduklarını açık bir şekilde gösterdiler. Hollanda’da Geert Wilders’in partisinin Amerika’daki İslam karşıtı lobilerden maddi destek aldığı tüm resmi kayıtlarda mevcut.

Ülkenin yönetimine dışarıdan yapılan müdahaleye ses çıkartmayanlar bugün camilerin finansmanına karşı çıkıyor. Artık tüm Hollanda toplumunun bu oyunu görmesi lazım.”

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!