Çarşamba günü yayınlanan Ulusal İnsan Ticareti ve Çocuklara Karşı Cinsel Şiddet Raportörü'nün 2018-2022 Çocuklara Yönelik Seksüel Şiddet İzleme Raporu'na göre çocuklara yönelik cinsel şiddet vakalarının yüzde 58’i ev ortamında gerçekleşiyor. Bu da failin, mağdurun bir aile üyesi veya tanıdığı olma ihtimalini artırıyor. Polis rakamları da ev içinde yaşanan cinsel şiddet vakalarında daha çok  “ensest, tecavüz ve cinsel saldırı” görüldüğünü gösteriyor. 

göre, şiddet evde gerçekleştiği için mağdurların bu konuda konuşması zor oluyor. Ayrıca, mağdurlara daha iyi yardım edebilmek için destek kurumları arasında da daha fazla işbirliğine ihtiyaç duyuluyor.

Ulusal Raportör tarafından daha önce yapılan bir çalışmada, çocuklara yönelik cinsel şiddet davalarında mahkum olan faillerin üçte birinden fazlasının mağdur çocukla bir aile bağı olduğu ortaya çıkmıştı.

Bugün yayınlanan raporda ise bu rakamın çok daha yüksek olduğu varsayılıyor,  çünkü  özellikle 'ensest’ mağdurlarının, diğer cinsel şiddet mağdurlarına kıyasla, bu konuda konuşmakta genellikle büyük güçlük çektiklerinin bilindiği belirtiliyor.

Raporda, şüphelilerin yüzde 38’inin 21 yaşın altında olduğuna ve bazılarının ise kurbanlarının da yaş veya daha küçük olduğuna, kurbanların ise kendi yaşıtlarından olduğuna dikkat çekiliyor.  Bu gruptaki gençler özellikle diğer çocuklara cinsel istismarda bulunmak (yüzde 48) ve ensest (yüzde 32) suçlamalarıyla karşı karşıya. 

Okullar eğitim vermeli

Ulusal Rapörtör Conny Rijken raporla ilgili yaptığı açıklamada, "Son zamanlarda iş yerinde, spor kulüplerinde ve kamusal alanlarda gerçekleşen cinsel şiddete haklı olarak çok dikkat çekildi, ancak ev ortamında mağdur olan büyük grup göz ardı edilmemeli," dedi ve ev ortamında yaşanan vakaların çok büyük olabileceğine dikkat çekti.

Rijken okullarda bu konuda çocuklara iyi eğitim verilmesi gerektiğini belirtirken, bu eğitimlerin çocuklara yönelik cinsel şiddeti önlemeye de yardımcı olabileceğini dile getirdi. Rijken "Örneğin, (çocukları kastederek) birbirlerine saygılı davranmayı, başkalarının sınırlarını tanımayı ve saygı duymayı ve başkaları sınırlarını aştığında ne yapılması gerektiğini öğrenmeleri önemlidir." dedi

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.