CBR tarafından yapılan açıklamada, ehliyet sınavlarının günümüzün şartlarına uygun olması için değişiklikler yapılacağını belirtti.

Ehilyet sınavlarının sadece üç pedal, vites ve direksiyonla gerçekleştiğine dikkat çeken CBR, bu durumun günümüzün arabalarına uymadığı gerekçesiyle sınavlarda değişiklik yapılacağını duyurdu.

Yeni araçlarda kullanılan elektronik sistemlerin sinavlarda da uygulanmasından yana olan CBR, artık sınava girenlerin bu teknolojilerden faydalanabileceğini açıkladı. Önümüzdeki yıl yeni sınav sistemine geçileceğini belirten CBR, özellikle sollama yaparken omuzdan arkaya bakma gibi şartların aynı kalacağına dikkat çekti.

AD gazetesine konuşan CBR çalışanı Nathalie Dingeldein, '' sınavları elektronik arabalara göre tasarlayacağız, ancak sistemlerde hata oluşabileceğini de hesaba katarak bazı eski yöntemlerden vazgeçmeyeceğiz '' dedi. Dingeldein, sınav hocalarının kişinin araba kullanmasına göre değerlendirileceğini ve teknolojiyi nasıl kullandığına bakmayacaklarının da altını çizdi.

Full otomatik sistemlerin kullanılmasının yasak olduğu ve kişilerin otomatik park etme gibi sistemlerden faydalanamayacağı da vurgulandı.