Hollanda Girişimcilik Ajansı (RVO) ikinci el elektrikli araç alımını teşvik için 23,1 milyon euro ek bütçe ayrıldığını duyurdu. Vatandaşlar bugünden itibaren başvuru yapabiliyor. 

Hollanda’da hükümetin 2025 planları cebimizi nasıl etkileyecek? Hollanda’da hükümetin 2025 planları cebimizi nasıl etkileyecek?

2020 yılında ilk kez Elektrikli Binek Araç Teşvik Programı (SEPP) başlatılmıştı. Bu yıl, teşvikin son kez sunulacağı duyuruldu. Bu yıl için ayrılan 29,4 milyon euroluk bütçe ise temmuz ayının ortasında tükenmişti.

Bu teşvik programı kapsamında, insanlar ikinci el bir elektrikli araba alırken 2000 euro maddi destek alabiliyor. Yapılan mali destek, daha az maddi imkana sahip insanların elektrikli araçlara geçişini teşvik etmek amacıyla sunuluyor.

Yeni araçlar için de yeni bütçe
RVO açıklamasında ikinci el araçların yanı sıra yeni elektrikli araç alımı için de 22,3 milyon euro teşvik bütçesi ayrıldığı belirtildi.

Bireysel tüketiciler, 12.000 ile 45.000 euro arasında bir araç için 2950 euro teşvik alabiliyor. Bu teşvik, yeni elektrikli özel kiralama araçları için de geçerli.

Hollanda’da her üç araçtan biri elektrikli
Programın başlangıcından bu yana yaklaşık 100.000 elektrikli araç bu teşvik sayesinde satın alındı. Ekstra bütçe tükendiğinde, bu rakamın neredeyse 117.000 elektrikli araca ulaşacağı belirtiliyor.

RVO'ya göre, bu yıl satın alınan yeni arabaların üçte biri tamamen elektrikli. Temmuz ayında Hollanda'da kayıtlı elektrikli araç sayısı 502.000'den fazlaydı ve bu da ülkedeki tüm araçların yaklaşık %5'ini oluşturuyor.

Dolandırıcılara dikkat
Vergi Dairesi Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bu yılın başında yaptığı bir açıklamayla özellikle teşvik programına başvuru yapacak olanları, aracı kurumlara güvenmemeleri konusunda uyardı.

Kurum, çevrimiçi faaliyet gösteren ve vatandaşlara Elektrikli Binek Araç Teşvik Programı’na (SEPP) başvurmayı teklif eden şirketler olduğunu ancak, bu şirketler vasıtasıyla yapılan başvuruların çoğunluğunun, gerekli koşulları karşılamadığı için kabul edilmediğini belirtmişti.

SEPP hakkında geniş bilgi için www.rvo.nl sitesini ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş