HOLLANDA

Hollanda’da Eneco, binlerce müşterisinin hesabına yanlışlıkla fazla ödeme yaptı

Yaklaşık 22 bin Eneco müşterisinin hesaplarına bir sistem hatası nedeniyle yanlışlıkla yüzlerce euro  yatırıldı. Bu müşterilerin parayı geri ödemesi gerekiyor.

Abone Ol

Hollanda Haber Ajansı ANP, bilgi teknolojileri bölümünde yaşanan bir sistem arızası nedeniyle yaklaşık 22 bin Eneco müşterisinin hesabına yanlışlıkla yüzlerce euro para yatırıldığı belirtildi. Bu müşterilerin banka hesaplarına gönderilen ücreti geri ödemesi gerekiyor.

Sistem arızası nedeniyle banka hesabına fazladan para gelen kişilerin sadece ısı şebekesine bağlı olan haneler olduğu, gaz veya elektrik hizmeti alan müşterilerin bu durumdan etkilenmediği belirtildi. Eneco ayrıca, bazı müşterilerin ödeme planlarının kesintiye uğradığını, ancak bu sorunun giderildiğini kaydetti.

Eneco şirketine otomatik ödeme talimatı veren müşterilerin hesaplarına yatırılan paranın birkaç gün içerisinde şirket tarafından yine otomatik olarak geri alınacağı belirtildi. Ancak otomatik ödeme yaptırmamış olan müşterilerin yanlışlıkla gelen miktarı kendileri geri ödemek zorunda.

Şirket sistemde yaşanan sorunun şu anda çözülmüş durumda olduğunu ve arızadan etkilenen müşterilerin de bu hafta içinde yazılı olarak bilgilendirileceğini bildirdi. 

Eneco, gelecekte benzer olayların yaşanmaması için çalıştıklarını ve bu aksaklıktan dolayı üzüntü duyduklarını ifade etti.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: J. P. | Dreamstime.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.