Merkezi İstatistik Kurumu CBS'nin verilerine göre Hollanda’da bu ay başta tütün ve yiyecek olmak üzere fiyatlar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 daha yüksek. Bu da enflasyonun geçen yılın Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyede olduğunu gösteriyor.

Nisan ayında sigara ve tütün üzerindeki vergi önemli ölçüde artırılmıştı. CBS verileri, Temmuz’da öncelikle tütün, yiyecek ve içecek fiyatları olmak üzere birçok ürünün fiyatının arttığını gösterdi.
Hizmet bedelleri de geçen yıla göre daha pahalı hale geldi. Kuaför, restoran veya toplu taşıma hizmetleri gibi alanlarda fiyat artışları görüldü. Buna karşın, bu ay akaryakıt fiyatlarında neredeyse hiç artış olmadı.

Fiyatlar özellikle 2022 yılında, enerji fiyatlarındaki artışın da etkisiyle hızla yükseldi. 2022 Eylül ve Ekim aylarında enflasyon yüzde 14'ün üzerine çıkarak zirve yapmıştı. Sonrasında fiyat artışları yavaşladı.

Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı

Geçen yıl enflasyonun kontrol altına alınmış gibi görünmesine rağmen, Ekim ayında küçük bir fiyat düşüşü yaşandı. Ancak o zamandan beri fiyatlar yeniden artmaya başladı. Bu yılın başından bu yana enflasyon yüzde 3 civarında seyrederken, şimdi yüzde 3,7'ye yükselmiş durumda.

Çarşamba günü açıklanan veriler, geçici verilere dayanıyor. CBS, Temmuz ayındaki nihai enflasyon değerini 6 Ağustos'ta açıklayacak. Ancak genelde, yeni hesaplamalar ilk tahminlerden fazla farklılık göstermiyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş