Hipotek Veri Ağı (HDN), yeni alıcılar arasında özellikle yüksek gelir segmentinde kredi taleplerinin arttığını belirtiyor. HDN’ye göre, son aylarda konut piyasasına ilk kez adım atacak olan potansiyel alıcıların, bir ev satın alabilmesi için ortalama 42 bin euro birikmiş parası olması gerekiyor. Daha önce bir ev satın almış olan mevcut ev sahipleri için bu rakam 35 bin euro.

Vatan Sevdalıları Vakfı’ndan Türkiye’deki engellilere 54 akülü araç ve 40 engelli sandalye Vatan Sevdalıları Vakfı’ndan Türkiye’deki engellilere 54 akülü araç ve 40 engelli sandalye

Bu yılın üçüncü çeyreğinde konut ipoteğinde yoğun bir artış yaşandı. Toplamda 116 binden fazla kredi başvurusu yapıldı, bu da geçen yıla göre yüzde 22,5’lik bir artış anlamına geliyor.

HDN; ev satın almak için 75 bin kredi başvurusu yapılırken, geri kalan başvuruların evi yenileme, sürdürülebilir hale getirme veya eski krediyi yeniden yapılandırma amaçlı olduğu belirtti.

Ortalama ipotek miktarı, geçen yıla göre yüzde 7 artarak 361 bin 785 euroya yükseldi. Mevcut ev sahipleri, genellikle bu ek kredileri evlerini yenilemek veya sürdürülebilir hale getirmek için kullandı.

Yaklaşık 32 bin başvuru, mevcut krediye ek bir kredi almak veya ikinci ipotek içindi ve bu başvurularda ortalama 81 bin euro talep edildi. Bu miktar, bir önceki yıla göre yüzde 12’den fazla arttı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi