Önümüzdeki günlerde ülke genelinde sağanak yağışlar etkili olacak. Arada güneşli anlar olsa da özellikle kıyı bölgelerinde görülecek şiddetli rüzgarlar hayatı etkileyeceği belirtildi. Meteoroloji Enstitüsü KNMI, perşembeyi Cuma’ya bağlayan gece başlatacak olan fırtına için sarı kodlu alarm verdi. Haftasonu ise yer yer yağmur ihtimali bulunuyor.

Avrupa ve Türkiye’de yıllık ortalama gelir ne kadar? Avrupa ve Türkiye’de yıllık ortalama gelir ne kadar?

Perşembe günü yağışlı olacak, ancak güneş de zaman zaman kendini gösterecek ve sıcaklık 20 dereceye kadar çıkacak. Güneybatıdan esen sert rüzgar, özellikle kıyı kesimlerinde etkili olacak.  Kuzeybatı bölgelerinde yağışlar daha şiddetli olacak ve fırtına ihtimali de yüksek.

Perşembe akşamı ve gece saatlerinde iç bölgelerde hava kuru kalacak, ancak deniz kıyısında fırtına ihtimali yüksek. Sıcaklıklar ise 10 dereceye kadar düşecek.

Sarı kodlu alarm verildi
Perşembeyi cumaya bağlayan gece saatleri için sarı kodlu uyarı yayınlandı. Kıyı bölgelerinde şiddetli rüzgarlar yer yer hasara ve sıkıntılara neden olabilir. Deniz kıyısında rüzgar hızı saatte 100 kilometreyi geçebilir. 

Meteoroloji enstitüsü KNMI’den alınan bilgide; bölgelere göre Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan ve Cuma günü gündüz devam edecek olan sarı kodlu alarmın geçerli olacağı saatler şu şekilde sıralanıyor:

  • Flevoland: saat 02.00'den cuma 18.00'e kadar
  • Friesland: saat 02.00'den cuma 18.00'e kadar
  • IJsselmeer bölgesi: saat 02.00'den cuma 18.00'e kadar
  • Noord-Holland: saat 00.00'den cuma 18.00'e kadar
  • Wadden Denizi: saat 02.00'den cuma 18.00'e kadar
  • Waddeneilanden: saat 02.00'den cuma 18.00'e kadar
  • Zeeland: saat 00.00'den cuma 15.00'e kadar
  • Zuid-Holland: saat 00.00'den cuma 18.00'e kadar

KNMI şiddetli rüzgarların trafik için tehlikeler oluşturabileceğini, ağaç dallarının kırılmasına yol açabileceğini belirtti. Ayrıca, uçuşan nesneler, örneğin çatı kiremitleri gibi, tehlike oluşturabilir.

Cuma günü
Cuma günü, sabah kuru başlayacak, ancak öğleden sonra yoğun yağış bekleniyor. Rüzgarlar devam edecek ve iç bölgelere kadar ulaşacak. Öğleden sonra rüzgarın biraz hafifleyeceği tahmin ediliyor.  Sıcaklık 14 derece olacak.,

Hafta sonu 
Hafta sonu daha sakin geçecek. Cumartesi günü hala birkaç yağış olabilir, ancak Pazar günü hava kuru ve güneşli olacak. Sıcaklıklar 14 ila 16 derece arasında değişecek.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi