Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in son hafta maçında Göztepe'yi deplasmanda 1-0 yenerek, 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamladı. Hollanda'nın Rotterdam kentinde Galatasaray taraftarları sevinç gösterisinde bulundu.

https://www.dailymotion.com/video/x6jvj6f



Eski adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi, son yıllardaki adıyla Süper Lig'de 60. sezonun şampiyonu Galatasaray oldu.

Spor Toto Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun son hafta maçında deplasmanda Göztepe'yi 1-0 yenerek mutlu sona ulaşan sarı-kırmızılı takım, toplamda 21. şampiyonluğuna ulaştı.

Türkiye Futbol Federasyonu, tebrik mesajı yayımladı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray'ı tebrik etti.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun bugün oynanan karşılaşmalarla sona ererken Galatasaray'ın şampiyon olduğu belirtildi.

Cengiz: Bütün camiaya hayırlı uğurlu olsun
Maçın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, elde edilen 21. şampiyonluğu bütün camiaya ve taraftarlara hediye ettiğini söyledi.

Cengiz, 34 haftalık maratonda mutlu sona ulaştıklarını belirterek, "Başından beri hak ettiğimiz, adil, doğru ve dürüst bir yarışın sonunda ipi göğüsledik. Çok mutluyum, 18 rakibimizi ve son ana kadar bu yarışı götüren 4 rakibimizi kutluyorum. Adil bir yarış olduğuna inanıyorum. Bütün camiaya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah Avrupa'da da bu şampiyonluğumuzu taçlandırırız." diye konuştu.

Şampiyon olduktan sonra takımı soyunma odası girişinde karşıladığını dile getiren Cengiz, şunları kaydetti:

"Başkanlığım süresince ilk defa soyunma odasına indim. Görev süremde takımla ne aynı otelde bulundum, ne aynı uçakta gittim. Sahneyi aktörlere bıraktım, biz perde gerisinde mutfakta elimizden gelini yaptık. Bütün, eza ve cefayı taraftarımız, teknik ekibimiz ve futbolcularımız çekti. Herkese teşekkür ediyorum, Galatasaray'a hayırlı olmasını diliyorum."

Maçın ardından Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Abdurrahim Albayrak da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AA