Merkezi İstatistik Kurumu’nun (CBS) verilerine göre, geçtiğimiz yıl 98’i Hollandalı, 41'i ise turistler veya geçici işçiler gibi yurt dışından gelen kişiler olmak üzere toplam 139 kişi boğulma nedeniyle hayatını kaybetti. CBS, bu rakamın önceki yıllara göre arttığını belirtti.

Boğulma vakalarının yaklaşık dörtte üçü, deniz, göl, nehir veya kanal gibi açık sularda gerçekleşti. Geri kalanlar ise evde veya evin çevresinde, örneğin banyoda ya da havuzda hayatını kaybetti. CBS, rakamların sadece kaza sonucu boğulmaları içerdiğini belirtti.

2023'teki boğulma sayısının önceki yıllara göre daha yüksek olduğu belirtilen açıklamada, 2022'de toplam 104 kişi, 2021'de ise 99 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. Son on yılda, kazara boğulmaların sayısı en çok 60 yaş üstü kişiler arasında görüldü. 20. yüzyılın ortalarında ise nispeten daha fazla küçük çocuk boğuluyordu.

Son on yılda, 10 yaşından küçük yabancı çocukların boğulma oranı, Hollandalı yaşıtlarına göre daha yüksekti. Avrupa dışında doğan çocuklar arasında boğulma nedeniyle ölüm oranı, Hollanda kökenli çocuklara göre dokuz kat daha yüksekti. On ila yirmi yaş arasındaki gençlerde ise bu oran 14 kat daha fazlaydı.

Son on yılda, 10 yaşından küçük 64 çocuk ve 10 ila 20 yaşları arasındaki 50 çocuk ve genç boğuldu. Bu çocukların yaklaşık yarısı yurt dışında doğmuş veya en az bir yabancı ebeveyni olan çocuklardı.

Geçen hafta da birçok boğulma vakası yaşandı
Geçen hafta da Hollanda'da birden fazla boğulma vakası yaşandı. Rheden'deki Lathumse Plas'ta bir yüzücü boğuldu. Friesland'ın Drachten kentinde 14 yaşındaki Somalili bir çocuk, yüzme plajında sorun yaşadıktan sonra hayatını kaybetti. Ayrıca, Vlissingen ve Zandvoort plajlarında suda kaybolan kişiler arandı, ancak bulunamadılar.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda bir anda sonbahara giriyor: Sıcaklık 12 derece birden düşecek Hollanda bir anda sonbahara giriyor: Sıcaklık 12 derece birden düşecek

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş