Hepimizin yaşamında, dönem dönem bir kişinin kaybı nedeniyle yas tuttuğumuz olmuştur. Amsterdam’da bir kafe, bu anlamda her hafta kapılarını, özellikle yas tutan ve konuşma ihtiyacı duyan gençler için açıyor.

De Baarsjes mahallesinde yer alan kafeye gelen gençler, günlük yaşamda genellikle zor konuşulan bir konu hakkında, yani “yas” hakkında konuşuyor.

AT5 gazetesinin haberine göre, kafenin inisiyatif sahipleri, özellikle yas konusunda genellikle yanlış anlama, utanç ya da bilgisizlik olduğu için böyle bir girişime başlamış.

Gazeteye açıklama yapan Cyril Schouten (29), “Bugün gelenlerin yaklaşık üçte biri Yas Kafesi’ne ilk kez katılıyor. Burası, sevdiklerini kaybeden yirmili ve otuzlu yaşlardaki insanların bir araya gelip hikayelerini, deneyimlerini ve desteklerini paylaştığı bir yer. Amaç, genç insanların kendi aralarında bir dayanışma ağı kurmaları.” şeklinde ifade kullandı.

Eski bir ilkokul binası olan MidWest’teki yeri Yas Kafesi’ne çevirdiklerini belirten Schouten, "Genç insanlar için özellikle kolay ulaşılabilir bir yer sunmak istiyoruz. Buraya gelenler, seninle aynı şeyleri yaşamış insanlarla rahatça muhabbet etmek istiyor." dedi.

Tanıdık bir his
Haberde aktarıldığı üzere, Yas Kafesi’ne gençlerden büyük ilgi var. Her hafta yeni başvurular geldiğini belirten Schouten, kendi yaşadığı yas sürecini, "Babam vefat ettiğinde böyle bir yer aramıştım ama bulamamıştım. O zaman tanıdık bir his yaşamayı gerçekten özlemiştim. Ne hissettiğimi bile bilmiyordum, neye ihtiyacım olduğunu söylemiyorum bile." şeklinde açıkladı.

Kafeye gelenler ise ortamdan oldukça memnun. Özellikle, kimsenin birbirine “Yasını nasıl yaşıyorsun?” gibi bir soru sormadan birbirini anlamasının rahatlık yarattığını ve daha rahat konuşabildiklerini ifade
FDğü-tr

Yas Kafesi hakkında geniş bilgi için: www.rouwcafe.com

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: AT5 video screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Avrupa ve Türkiye’de yıllık ortalama gelir ne kadar? Avrupa ve Türkiye’de yıllık ortalama gelir ne kadar?

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi