Hollanda Kızıl Haçı, ülkede giderek daha fazla insanın gıda yardım kartlarına başvurduğunu açıkladı. Son altı ayda gıda yardım kartı kullanan kişi sayısı önemli ölçüde arttı.

Bu yılın başında, Kızıl Haç haftada yaklaşık 3000 kişiye gıda yardım kartı sağlarken, bu rakam mayıs ayında haftada yaklaşık 6000'e çıktı. Kızıl Haç'ın genel sekreteri Marieke van Schaik, bu durumu "Endişe verici bir gelişme" olarak nitelendiriyor.

Gıda yardım kartları, marketlerde gıda ürünleri satın almak için kullanılabiliyor. Van Schaik, "Gıda yardım kartlarına olan talep, artan yaşam maliyetleri nedeniyle hızla artıyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan insanların sayısı her geçen gün artıyor." dedi.

Kızıl Haç, geçen yılın sonbaharında ekonomik kriz nedeniyle gıda yardım kartı projesini başlatmıştı. İlk olarak gıda paketleri dağıtan kuruluş, insanların gıda yardım kartlarını daha pratik bulması üzerine bu yönteme geçti. "Gıda yardım kartlarıyla insanlar, kendi ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre alışveriş yapabiliyor," diye ekledi Van Schaik.

Gıda yardım kartı projesi başlangıçta geçici bir çözüm olarak düşünülmüştü, ancak mevcut talep nedeniyle uzatıldı. Kızıl Haç, bu yıl sonuna kadar 60 bin kişinin gıda yardım kartı kullanacağını tahmin ediyor.

Van Schaik, "Gıda güvencesi sağlamak için daha fazla destek ve yapısal çözümler gerekiyor," dedi. Ayrıca hükümeti ve diğer kuruluşları, bu sorunun çözümüne katkıda bulunmaya çağırdı.

©Sonhaber.eu

Hollanda’da sahte polis vakalarındaki ciddi artış! Hollanda’da sahte polis vakalarındaki ciddi artış!

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran