Hollanda’da yaşayan ve sosyal ödenek yardımı ile geçinen bir çok kişinin Türkiye’de mal varlığı bulunuyor. Bu mal varlığının sosyal ödenek yardımı aldığı kuruma bildirilmesi gerekiyor.









Hollanda’da yaşayan bazı vatandaşlar bunu yapmayarak haksız yere kazanç elde etmeyi tercih ediyorlar.









Yetkililer sosyal ödenek alan kişilerin Türküyedeki mal varlıklarını sık sık denetimler yaparak araştırıyor. Haksız yere sosyal yardım alanları tespit ederek cezalandırıyor.









AD Gazetesinde yer alan habere göre Hollanda’da yerel yönetimler, fakirlik ödeneği olarak adlandırılan sosyal yardımı alıp Türkiye’de mal varlığı bulunanları araştırmaya devam ediyor.









Den Haag Belediyesi bu araştırmayı sürdürürken, gelen bir anonim şikayet üzerine, sosyal yardımı alan 66 ve 73 yaşlarındaki Türk bir çiftin Türkiye’de mal varlığı bulunduğunu tespit etti.









Durum mahkemeye intikal edince, aileye ceza kesildi.









Savcılık, çiftin, 2002-2014 yılları arasında Türkiye’de mal varlıklarının olduğunu gizleyerek Den Haag belediyeden haksız yere fakirlik ödeneği aldığına dikkat çekti.









Savcılık, çiftin aldığı toplamda 160 bin euroluk yardımın tamamının üzerine dolandırıcılık yaptıkları gerekçesi ile 40 bin euro para cezası ekleyerek toplamda 200 bin euro ödenmesine ve 4 ay hapis yatmalarına karar verilmesini istedi.









Aile suçlamaları kabul etmedi









Mehmet S., ‘Ben okuma yazma bilmiyorum, bunu bildirmek zorunda olduğumu bilmiyordum.’ dedi. Mehmet S. (73) tercümanı aracılığıyla masum olduğunu ve Türkiye'deki varlıklarını Lahey'deki Sosyal Hizmetlere bildirmesi gerektiği konusunda hiçbir fikrinin bulunmadığına dair yemin etti.









Savcılık: ‘Türkiye'de kendiniz ve çocuklarınız için vergi belgelerini dolduruyorsunuz. Bu davranış, okuma yazma bilmeyen bir insana uymuyor.’ dedi.









Mahkeme 14 gün sonra karar vereceği açıklandı.









WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın









©SONHABER.EU



Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!