Hollanda Tüketici ve Piyasa Gözetim Kurumu (ACM) tarafından yapılan açıklamaya göre, haneler gelecek yıl enerji şebeke yöneticilerine önemli ölçüde daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacak. Hanelerin enerji şebeke yönetimi için ödediği ücretler yaklaşık yüzde 11 oranında artacak. Bu, ortalama bir hane için yıllık yaklaşık 60 euro'luk bir artış anlamına geliyor.

Turkse Rangers, Bree Beek'i 4-1 mağlup ederek puanını 7'ye yükseltti Turkse Rangers, Bree Beek'i 4-1 mağlup ederek puanını 7'ye yükseltti

Bu maliyet artışı, şebeke yöneticilerinin ağları güçlendirmek için yapacağı büyük yatırımlardan kaynaklanıyor. Bilindiği üzere, şebeke yönetim ücretleri herkesin genel enerji faturasının bir parçasını oluşturuyor.

ACM hesaplamalarına göre, yapılacak yatırımların maliyetleri bu yıl için 7 milyar euroydu ancak önümüzdeki 25 yıl içinde bu miktarın yılda 18 ila 25 milyar euroya çıkması öngörülüyor. Bu da elektrik nakliye maliyetlerinin haneler için önemli ölçüde artmasına neden olabilir.

Şu anda bu maliyetler ortalama 250 euro civarında, ancak ACM'ye göre 2050 yılına doğru bu rakam yıllık 600 ila 800 euroya kadar çıkabilir. Hanelerle birlikte sanayideki büyük tüketiciler de önümüzdeki yıllarda çok daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi