HOLLANDA

Hollanda’da her 8 kişiden biri faturalarını ödemekte zorlanıyor

Hollanda’da yaklaşık 2 milyon kişi, yani her sekiz kişiden biri, faturalar gibi sabit giderlerini karşılamakta ve ay sonunu getirmekte büyük zorluk yaşıyor.

Abone Ol

Hollanda’da ayın sonunu getiremeyenlerin sayısında geçen yıla göre azalma olsa da AD gazetesinin yayınladığı anket sonucuna göre, neredeyse 2 milyon Hollandalı faturalarını ödemekte zorlanıyor. Başka bir değişle her 8 kişiden biri ay sonunu getirmekte zorlanıyor: Bu sayı geçen yıl her 5 kişiden biriydi.

Panel Inzicht tarafından yapılan araştırmaya göre, bu yıl insanlar daha az sıklıkla ek yardımlara veya mali desteğe başvuruyor. Ayrıca, birikim yapabilen insanların oranı 2023'te yüzde 70 iken, bu yıl yüzde 74'e yükseldi.

Bu olumlu gelişmeye rağmen, birçok Hollandalı için mali stres hala günlük bir sorun olmaya devam ediyor. Araştırmaya katılan bin kişiden neredeyse dörtte biri, gelecekte faturalarını ödemekte sorun yaşayacağını düşünüyor ve yüzde 13'ü hali hazırda acil olarak çözülmesi gereken mali zorluklarla karşı karşıya.

Hollanda Bütçe Bilgilendirme Enstitüsü Nibud,Direktörü Arjan Vliegenthart, bu trendi doğruluyor: "2024, mali açıdan rahatlamak için bir yıl. Maaş artışları sayesinde birçok kişi için bu biraz daha kolay hale geldi. Ancak yine de geçinmekte zorlanan önemli bir grup var," diyor. Vliegenthart'a göre bu sorun ancak yapğısal çözümler bularak aşılabilir.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.