Hollanda’da günlük ortalama 105 kişi Kalp ve Damar hastalığından hayatını kaybettiğini bunun 50’si erkek 55’i kadın olduğu açıklandı.





Ayrıca, Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) yayınladığı son verilere göre, Avrupa Birliğinde kalp krizi ve felcin en fazla ölüme neden olan rahatsızlıklar arasında yer aldığı belirtildi.





Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) yayınladığı son verilere göre, 2016'da birlik genelinde 5,1 milyon kişi Kalp ve Damar hastalığından hayatını kaybetti.





Hayatını kaybedenlerin yüzde 33'ü 75 yaşından küçük kişilerden, yüzde 29'u 75-85 yaşındakilerden ve yüzde 38'i de 85 yaş üstündekilerden oluştu.





En fazla ölümle sonuçlanan rahatsızlıklar, yüzde 36 ile kalp krizi ve felç olarak sıralanırken bunu yüzde 26 ile kanser takip etti.





Diğer yandan, AB genelinde ölümlerin yüzde 5'i trafik kazaları ve dış faktörlerden kaynaklandı.





En yüksek Bulgaristan, en düşük İspanya

Ölüm oranı en yüksek AB ülkesi Bulgaristan olarak ön plana çıkarken, bu ülkeyi Letonya, Romanya, Litvanya ve Macaristan takip etti.





En düşük ölüm oranına sahip ülkeler ise İspanya, Fransa, İtalya, Malta ve Lüksemburg olarak sıralandı.





Kalp ve damar hastalıkları tüm dünyada en önde gelen ölüm sebebini oluşturuyor. Öyle ki her üç ölümden biri kalp hastalığına bağlı oluşuyor. Kalp ve damar hastalığı tanısı konulan kişiler bu durumu dünyanın sonu olarak görebiliyor. Oysa etkili tedavi ve sağlıklı yaşam tarzı değişikliğiyle uzun yıllar yaşamak mümkün.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!