Çocuk bakımı, birçok durumda ülke genelinde belirlenen maksimum saatlik ücretten daha pahalıya mal oluyor. Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) geçen yıl ebeveynlerin üçte birinin, en az bir çocuk için daha yüksek bir ücret ödediğini açıkladı. Kurum bu açıklamasını Vergi Dairesi verilerine dayanarak yaptı.

Hollanda’da çocuk bakım organizasyonları, devletin belirlediği maksimum fiyatın üzerinde bir ücret talep edebiliyor. Maksimum saatlik ücret tarifesine kadar olan kısım için çocuk bakım ödeneği (kinderopvang toeslag) talep edebiliyor. Ancak ebeveynle, aldığı devlet yardımının üzerindeki farkı kendi ceplerinden ödemek zorunda kalıyor.

Hollanda’da hükümet yılbaşından itibaren kaçak yabancılara desteği kesiyor Hollanda’da hükümet yılbaşından itibaren kaçak yabancılara desteği kesiyor

Geçen yıl, 700 bin ebeveyn, 1 milyondan fazla çocuk için çocuk bakım ödeneği aldı. Ortalama olarak, çocuk bakımı yıllık neredeyse 9000 euroya mal oldu ve ebeveynler bunun yaklaşık 3200 eurosunu kendi ceplerinden ödedi. Bu miktarın önemli bir kısmı (yaklaşık 2700 eurosu), maksimum saatlik ücret tarifesi içinde ödenen katkı payı ve bir kısmı (520 eurosu) çocuk bakımı için organizasyondan talep edilen yüksek ücretten kaynaklanmakta.

CBS'nin verilerine göre, ne kadar çok çocuk varsa, vergi iadesi oranı da o kadar yüksek oluyor. Örneğin, tek çocuğunu bir bakım merkezine gönderen ebeveynler yüzde 62 geri ödeme alırken, üç çocuğu bakım merkezine giden ailelere yüzde 68 vergi iadesi yapılmakta. 

Çocuk bakım ödeneği, ebeveynlerin gelirine bağlı olarak verilmekte, ancak aynı zamanda bakım türüne ve kaç çocuğun bir bakım merkezine gittiğine de bağlı. 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş