Perşembe günü, Vlaardingen'de ağır yaralanan 10 yaşındaki kız çocuğunun koruyucu aileleri hakim karşısına çıkıyor. Mağdurun komşuları, koruyucu aile hakkında uzun süredir bir şeylerin yolunda gitmediği hissini yaşıyordu. Bu durum aslında benzersiz değil. Hart van Nederland gazetesinin yaptığı bir ankete göre her üç vatandaştan biri, çevresinde bir çocuğun istismar edildiği düşüncesini taşıyor. 

Hollanda Gençlik Enstitüsü'nün araştırmasına göre, çocukların en az yüzde 3'ü ebeveynleri ya da koruyucu aileleri tarafından istismara maruz kalıyor. Bu durum genellikle fark edilmiyor.

Gurbetçiler, 185 gün şartının 30 güne inmesi vaadinin gerçekleşmesini istiyor Gurbetçiler, 185 gün şartının 30 güne inmesi vaadinin gerçekleşmesini istiyor

Ankete katılan kadınların yüzde 40'ından fazlası tanıdıkları bir çocuğun istismara uğradığını düşündüğünü belirtirken, erkeklerde bu oranın yüzde 27 olduğu görülüyor.

Ancak birçok Hollandalı hangi kurumlara başvuracaklarını bilmediği için bu şüphelerini bildirmiyor. Araştırmaya katılanların yüzde 45'i, çocuk istismarını nereye bildireceğini bilmediğini ifade ediyor.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan küçük kız
Vlaardingen'deki koruyucu aile, Mayıs ayında bakımını üstlendikleri 10 yaşındaki kızlarının ağır yaralı bir şekilde hastaneye kaldırılmasının ardından gözaltına alındı. Savcılığa göre, şüpheliler Daisy W. ve John van den B., çocuğa şiddet uyguladı, onu bağladı, ayrıca, tıbbi bakımını ihmal etti. Küçük kız hastaneye kaldırıldığında 20 kilo geliyordu ve saçları bitlerle doluydu. 

Bugün Rotterdam’da başlayan mahkemede savcılık kız çocuğunun, hayatının geri kalanında yoğun bakıma muhtaç olacağı açıkladı. Bu açıklama, savcılık tarafından perşembe günü Rotterdam'da gerçekleştirilen ilk duruşma sırasında yapıldı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş