İlaç toptancıları, bu kış antibiyotik sıkıntısı yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Algemeen Dagblad (AD) gazetesinin cuma günü bildirdiğine göre, bu durum küresel ham madde eksikliğinden kaynaklanıyor. Şu anda eczanelerde ibuprofen bulmak da zor, çünkü bu ilaç bir süredir mevcut değil.

Geçen kış da özellikle antibiyotikler ve sıkça kullanılan bir astım ilacının tedarikinde sıkıntılar yaşanmıştı. Eski Sağlık Bakanı Pia Dijkstra, o dönemde durumu "endişe verici" olarak nitelendirmişti. Dijkstra'nın bu kış için daha büyük bir stok hazırlayacağına dair sözüne rağmen şimdi böyle bir durumun yeniden oluşacağı endişesi yaşanıyor.

İlaç toptancıları derneği BG Pharma, AD gazetesine yaptığı açıklamada, şimdiye kadar fazladan antibiyotik satın alınmadığını bildirdi.

Hazırlıklar 'tam hızla' devam ediyor
Başkan Léon Tinke, "İlaçları yurt dışından getirebilmek için ek para ve izin gerekiyor" açıklamasını yaptı. Tinke Sağlık, Refah ve Spor Bakanlığı’nın, toptancılarla görüşmeler yaptığını ancak henüz onay vermediğini dile getirdi.

Hollanda’da bir ilk: Sokakta kadını taciz eden şahsa para cezası verildi! Hollanda’da bir ilk: Sokakta kadını taciz eden şahsa para cezası verildi!

Bir Bakanlık sözcüsü, ek stokların "finansal ve yasal olarak mümkün hale getirilmesi için" hazırlıkların "tam hızla devam ettiğini" bildirdi. Ek stokların ne zaman geleceği ve olup olmayacağı ise henüz belirsiz.

Son üç yılda dünya genelinde daha fazla insanın antibiyotik kullandığı ve sık sık antibiyotik tedarikinde sıkıntılar yaşandığı belirtilmekte.

Hollanda'da bir ilaçta "tedarik sıkıntısı" olduğunu belirtmek için en az 14 gün raflarda bulunamaması gerekiyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi