IKEA, Hollanda’da satışta olan POKAL marka cam bardakların aşırı sıcak içecekler için kullanılması halinde kırılma riski taşıdığını ve bu nedenle yanıklara neden olabileceği konusunda tüketicileri uyardı.

Şirket açıklamasında, POKAL bardakların sert camdan yapıldığı ancak camın kırılgan bir malzeme olduğu için darbe veya çiziklerden aniden kırılabileceği hatırlatıldı. Bu nedenle, aşırı sıcak içeceklerin bardağın kırılmasına neden olabileceği belirtildi.

IKEA'nın bu uyarısı, POKAL serisindeki aşağıdaki bardaklar için geçerlidir:

  • POKAL bardak 27 cl, şeffaf ve tüm renkler
  • POKAL bardak 35 cl, şeffaf ve tüm renkler
  • POKAL bardak 65 cl, şeffaf

Ikea Pokal Glazen

Yaralanma riskini azaltmak için içeceği doldurmadan önce bardağın sabit bir yere konulması ve çok soğuk bir bardağa sıcak içecek dökmekten kaçınılması gerektiği belirtildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Depremzede kadınların el emeği 6 metrelik 'İnci Küpeli Kız' Amsterdam'da sergilendi Depremzede kadınların el emeği 6 metrelik 'İnci Küpeli Kız' Amsterdam'da sergilendi

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş