Hollanda  Finans Piyasaları Denetleme Kurumu (AFM) yasadışı yatırım şirketi Grinta Invest ile işbirliği yapan iki sosyal medya fenomenine 800 bin euro para cezası kesilmesine karar verdi.

“Finfluencer” olarak adlandırılan bu sosyal medya fenomenleri bu alanda ilgili bir eğitim veya iş deneyimine sahip olmasa da yatırım ve finansal konular hakkında içerik üretiyorlar. Bu fenomenlerin on binlerce takipçisi bulunuyor.
 
AFM tarafından yapılan ceza açıklamasında bu olayda söz konusu kişilerin Koen Nieuwenhuijs ve Mories van de Venne olduğu ve bu kişilerin yasadışı varlık yönetimine ortaklık ettiği belirtildi. AFM, bu kişilerin Grinta Invest ile işbirliği yaparak yasa dışı faaliyetlere dahil olduğunu açıkladı.

İkili, yatırımcıların yatırdığı paranın %10'u da dahil olmak üzere, bu işbirliklerinden yüksek kazançlar elde etti. Nieuwenhuijs, yatırımcılarla temas kurarak onları yönlendirdi ve hatta bazılarıyla evlerinde bir araya geldi.

Nieuwenhuijs'e 256 bin euro, Van de Venne'ye ise 544 bin euro para cezası verildi. AFM, bu kişilerin yasa dışı faaliyetlerinden elde ettikleri gelirlerin, ceza miktarının belirlenmesinde etkili olduğunu açıkladı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Rotterdam’da terör saldırısı: Saldırganın yakalanma anına ait görüntü ortaya çıktı Rotterdam’da terör saldırısı: Saldırganın yakalanma anına ait görüntü ortaya çıktı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi