HOLLANDA

Hollanda'da ilaç araştırmalarına katılarak para kazanan gençlerin sayısı artıyor

Hollanda’da özellikle gençler ve öğrenciler arasında ilaç araştırmalarına kobay olarak başvurmak ve bundan para kazanmak giderek artıyor.

Abone Ol

Hollanda’da, özellikle korona krizinden bu yana, yeni ilaç araştırmalarına katılan ve kobay olarak bu ilaçları denediği için para kazananların arttığı görülüyor.

Avrupa'nın en büyük araştırma merkezlerinden biri Groningen'de bulunuyor ve burada son dört yılda başvuru sayısının iki katından fazla arttığı belirtiliyor. Özellikle gençler ve öğrenciler bu araştırmaların ana hedef kitlesi. Katılım karşısında para kazanmanın ana neden olmaması gerektiği söylense de, bu konuda büyük bir rol oynadığı açıkça görülüyor.

Groningen'deki ICON İlaç Araştırma Merkezi'nin direktörü Perry de Jongh'a göre, katılımcıların yüzde 60'ı maddi getirisi olduğu için araştırmalara katılıyor. Yüzde 40'ı ise kişisel nedenlerle, örneğin kendisi veya bir aile üyesi hasta olduğu için bu tür araştırmalara katılıyor.

Konu ile ilgili Hart van Nederland’a konuşan Wieke Rasing, bu tür araştırmalara birçok kez katıldığını belirtirken seyahat için paraya ihtiyacı olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Hızlı para kazanmak istedim. Aynı zamanda insanlara ve bilime yardım etmenin de güzel bir yanı var."

Tıbbi etik uzmanı Lieke van der Scheer, verilen ücretin önemli bir rol oynadığını kabul ediyor. Ancak katılımcıların riskler konusunda iyi bilgilendirilmelerinin daha kritik olduğunu vurguluyor. Rasing, kapsamlı bir tıbbi muayenenin sürecin önemli bir parçası olduğunu da belirtiyor.

Sadece ICON'un pazarlaması ve kulaktan kulağa yayılan haberler değil, aynı zamanda korona pandemisinin de bu ilgiyi artırdığı belirtilen haberde, finansal teşviklerin çoğu zaman katılma sebebi olsa da, toplumsal önemin de büyük bir rol oynadığı vurgulanıyor. Bu araştırmalar sayesinde yeni ilaçlar geliştiriliyor ve bu ilaçlar nihayetinde hayat kurtarabiliyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.