HOLLANDA

Hollanda’da ilkokul ve ortaöğretimde derste telefon yasağı eylülde başlıyor

Hollanda’da ortaokullara getirilen sınıfta telefon yasağı, Eylülden itibaren ilkokul ve özel eğitim verenler de dahil tüm ortaöğretimde geçerli olacak.

Abone Ol

Bu yılın başından itibaren ortaokul öğrencileri sınıfta cep telefonu, tablet ve akıllı saat kullanamıyor. Aynı yasak ilkokul ve ortaöğretim (voortgezet onderwijs) okullarında da geçerli hale geldi.

Rijksoverheid sitesinde verilen bilgiye göre 2024-2025 eğitim yılında, eylül ayından itibarıyla ilkokullar ve (özel) ortaöğretim okullarında derste cep telefonu kullanımı artık yasak olacağı belirtildi.

Okul yönetimi kuralları belirleyecek
Okullar, cep telefonlarının kullanımına ilişkin kuralların bina içinde nasıl uygulanacağı konusunda öğretmenler, öğrenciler ve velilerle birlikte görüşerek karar verecek.

Sınıfta cep telefonu kullanımında istisnalar da bulunmakta. Cep telefonları dersin içeriği için gerekli olduğunda kullanılmasına izin verilebilecek. Örneğin, medya okuryazarlığı dersi gibi durumlarda. Ayrıca, sağlık durumu nedeniyle ya da bir engeli bulunan öğrenciler de telefonlarını kullanabilecekler.

Özel eğitimde ise, cep telefonlarının sınıfta kullanılmasına biraz daha fazla müsamaha gösterilecek. Okul yönetiminin herkesin hangi durumlarda muafiyet olduğunu kesin olarak bilmesi açısından çalışanlar, veliler ve öğrencilerle iyi anlaşmalar yapması gerekecek.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.