Hollanda'nın en büyük bankası olan ING yıllarca kredi kartı üzerinden gereğinden fazla kestiği ödemeleri iade etme kararı aldı. ING, bu hafta itibarıyla bu konuda müşterilerine geri ödeme yapmaya başlayacak olan son büyük banka oldu. Bazı müşteriler birkaç yüz euro geri alabilecek.

ING iade kararını 2020 yılında Finansal Hizmetler Şikayet Enstitüsü'nün (Kifid) aldığı karara dayandırdı. Kifid, bankaların piyasa faiz oranlarını takip etmediklerini ve bu yüzden müşterilerden fazla faiz aldıklarını tespit etmişti. Bankalar bu geri ödeme kararını hemen kabul etmedi. Kifid'in devreye girmesi gerekti ve sonunda karar, tüketicinin lehine oldu. Bu karar bağlayıcı olduğundan, ING de geri ödemeleri yapmak zorunda kaldı.

Hollanda'nın üç büyük şehrinde toplu taşımada planlanan tasarruf, bilet fiyatlarını artıracak! Hollanda'nın üç büyük şehrinde toplu taşımada planlanan tasarruf, bilet fiyatlarını artıracak!

Geri ödeme süreci
2001 ile 2021 yılları arasında taksitli ödeme seçeneği sunan bir kredi kartı kullanmış olan ING müşterileri bu geri ödemeden yararlanabilecek.

ING müşterileri, 2001'den 2021'e kadar olan her yıl için ne kadar geri alacaklarını belirten kişisel bir geri ödeme teklifi alacak. Bu teklifte, yasal faiz de dahil edilecek. Eğer toplam fark 50 euro veya daha fazlaysa, müşterilere geri ödeme yapılacak. Daha düşük tutarlarda geri ödeme yapılmayacak.

ING, kaç müşterinin bu geri ödemeden faydalanacağını açıklamasa da, pek çok müşteri bu kapsamda yer alıyor.

Kifid kararı sonrasında bankalarda iadeler başladı
Kifid’in aldığı kararla birlikte, diğer büyük Hollanda bankalarının ödemeleri başlamıştı. ABN Amro 2022'de geri ödemelere başladı ve uygun olan tüm müşterilere teklif sundu ya da ödemelerini tamamladı. Rabobank, müşterilere geri ödemelerini Aralık 2023'te bitirdi. SNS ve RegioBank ise 2022'de ilk grup müşterileri bilgilendirdi.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: ING Bankası

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş