Hükümetin yaz döneminden sonra yürürlüğe koymak istediği kalıcı korona yasasının taslak versiyonunda Korona Geçiş Belgesi hakkında hiçbir madde yer almıyor. Siyasi partilerin çoğunluğunun bu belgenin yeniden yürürlüğe girmesine karşı olduğu biliniyor ancak, işveren örgütleri bunun tam tersini düşünüyor.
İşveren örgütleri VNO-NCW ve MKB-Nederland, korona pandemisinde olduğu gibi, virüsün yeniden alevlenmesi durumunda, işletmeleri açık tutmak için Korona Geçiş Belgesi’nin "son çare olarak" kalması tavsiyesinde bulundu.
Yeni bir korona dalgasının ekonomiyi aşırı olumsuz etkileyeceğini düşünen işverenler, pandeminin yaşandığı dönemde yürürlükte olan ve birçok kamusal alanın girişinde kontrol edilen Korona Giriş Belgelerinin (het coronatoegangsbewijs – CTB) olası bir durumda “son çare” olarak yasada yer alması gerektiği görüşünü benimsiyor.
“CTB, son çare olabilir”
İşveren örgütü VNO-NCW sözcüsü “CTB'nin hiç kullanılmamasını tercih ediyoruz, ancak şirketler CTB olmadan kapanacak olursa, bu anlamda CTB son çare olabilir” yorumunu yaptı.
VNO-NCW ve MBK-Nederland, girişimcilerin şirketlerini hem müşteriler hem de çalışanlar için "güvenli ve sorumlu bir şekilde" yönetmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarına dikkat çekti. Her iki kurum da ekonomiyi canlı tutmak adına Korona Geçiş Belgesi’nin yardımcı bir unsur olabileceğini savunuyor.
Yeni kalıcı korona yasası
Hükümetin tasarı halinde sunduğu yeni planda, Covid-19 ve benzeri salgın hastalıklarda gerekli kısıtlamaların derhal işleme girmesini sağlayan kalıcı bir korona yasası yapılması gerektiği belirtiliyor.
Tasarı şuanda hem siyasi partiler hem de belediyeler ve bölge yönetimleri tarafından tartışılıyor. En son olarak bu ayın başında Belediyeler Birliği, Belediye Başkanları Birliği ve Bölge Güvenlik Başkanları, kabinenin yazdan sonra getirmek istediği yeni ve kalıcı korona yasasına tepki göstermişti.
Gelen eleştiride Kamu Sağlığı Yasasında yapılacak değişiklikler için hükümete "belirsiz", "muğlak" ve "mantıksız" bir yasa tasarısı hazırlandığı konusunda tepki gösterilmişti.
Mart ayında uygulamaya son verildi
Vatandaşların test olduklarını, aşılandıklarını veya yeni Korona hastalığı geçirdiğini göstermek için kullandıkları QR kodlu Korona Geçiş Belgeleri bu yıl Mart ayından bu yana kullanılmıyor. Bu belgelere karşı özellikle toplumdan gelen aşırı tepkiler de belgenin yürürlükten kaldırılmasında rol oynamıştı.
Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.
Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu
WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın