Hollanda'da özellikle son iki yıldır hızla büyüyen ekonomi önümüzdeki yılda büyümeye devam edecek. Sosyal İşler ve Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda ekonominin artık iyileşme döneminden gelişme dönemine geçiş yaptığını ancak bu durumun henüz vatandaşa istenildiği gibi yanısmadığını belirtti.

Noel tatili öncesi mecliste yapılan bütçe görüşmelerinde ortaya çıkan bilgilere göre Rutte III hükümetinin yapyığı anlaşma ele alındığında özellikle vergi zamları ve yapılacak kesintiler nedeniyle gelişen ekonominin vatandaşın cüzdanına yanısımıyor. Maaşlara yapılacak zam oranı daha önce Bakanlık tarafından açıklanan tahminlerde yüzde 2,5 olarak belirlenmişti. Bu oranın yüzde 2,2 olması ve fiyatlarda yaşanan artışlarla birlikte vatandaşın gelir giderlerinde bir değişiklik olmayacağı aktarıldı. Bu durumda maaşlara yapılan zam diğer taraftan geri alınmış oluyor.

Yetkililer, hükümetin planına göre 2019 yılında vatandaşın yükünün hafifletilecek olmasıyla birlikte alım gücünün 2 yıl sonra artışa geçeceği ve bu tarihten itibaren vatandaşın da büyüyen ekonomiden faydalanabileceğini bildiriyor.

SONHABER.EU