Waalwijk’daki TweeSteden Hastanesinin otoparkında uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden 28 yaşındaki hemşire Linda van der Giesen hakkındaki sır perdesi yavaş yavaş aralanıyor. Kadının daha önce hayati tehlike içinde olduğu için polise başvurduğu belirtiliyor.

Dün akşamüzeri saatlerinde hastanenin otoparkında silahlı saldırıya uğrayan 28 yaşındaki hemşire, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından gelen tepkiler çığ gibi büyürken, bugün polisten yapılan açıklama, Hollanda’daki kadın cinayetlerini gözler önüne serdi.

AD gazetesinde yer alan haberde, aynı hastanede hemşire olarak çalışan Linda’nın eski sevgilisinden tehditler aldığı ve korktuğu için polise birkaç kez suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Linda’nın ölümü ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınan polis sadece araştırmanın devam ettiğini bu nedenle açıklama yapılamayacağını duyurdu. Omroep Brabant televizyonunda da sözü edilen eski erkek arkadaşın Linda’nın katil zanlısı olarak aranıp aranmadığı ise henüz netlik kazanmadı.

Linda’nın ikamet ettiği Zevenbergen’daki evinde arama yapan polis hem ev çevresinde hem de dün olayın meydana geldiği hastane çevresinde araştırmalarına ve sorgulara devam etti.

2010 yılından bu yana TweeSteden Hastanesinin plastik Cerrahi bölümünde çalışan Linda van der Giesen’ın 4 yaşında bir oğlu olduğu biliniyor.

© SONHABER.NL